Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το απίστευτο περιστατικό με τον 44χρονο που έπεσε από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και ακόμη δεν έχει βρεθεί

Άκαρπες παραμένουν οι παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που έπεσε στο κενό από τη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου τη Μ. Πέμπτη, στις 21 Απριλίου.

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα, οι λιμενικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες ενώ όπως σημειώνει μιλώντας στο thebest.gr ο Λιμενάρχης Λάζαρος Χανουμίδης, είναι πρωτοφανές να μην έχει εντοπιστεί η σορός μετά από τόσες μέρες, αν υποθέσουμε ότι ο 44χρονος είναι νεκρός.


Ο ίδιος αναφέρει και τον προβληματισμό που υπάρχει εξαιτίας της αυξητικής τάσης που έχουν τα περιστατικά πτώσης από τη Γέφυρα.

‘Όπως εξηγεί, «οι έρευνες συνεχίζονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της λιμενικής αρχής, παρότι που στην περίπτωση που υπάρχει αγνοούμενος άνθρωπος στη θάλασσα οι έρευνες και η διάσωση που οφείλει να διενεργήσει μία αρχή είναι για 72 ώρες. Το αρχηγείο ωστόσο επέκτεινε τη διάρκεια και ως κεντρικό λιμεναρχείο Πάτρας συνεχίζουμε μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Δεν γίνεται με την ένταση που γινόταν τις προηγούμενες μέρες αλλά γίνεται. Και για εμάς είναι κάτι πρωτοφανές. Από ανάλογες περιπτώσεις ξέρουμε ότι μετά από μία εβδομάδα ή 10 μέρες, εμφανίζεται η σορός, αν υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος είναι νεκρός. Συνεχίζουμε, από ξηρά και από θάλασσα, με τα μέσα που διαθέτουμε, με περιπολίες που κάνουμε. Αν δεν έχουμε αποτέλεσμα, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν οι έρευνες. Ωστόσο θα δούμε πώς θα εξελιχθεί και με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε προανακριτικά.

Υπάρχει η μαρτυρία κάποιου επιβάτη σε πλοίο που είδε τον άνδρα από μακριά να πέφτει στο κενό. Η προανακριτική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και με βάση τα στοιχεία που έχουμε πρόκειται για έναν άνδρα 44 ετών που διέμενε στην Αθήνα. Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχαν κάποιοι ιδιαίτεροι λόγοι που τον οδήγησαν στο να πέσει στο κενό».

Όπως τονίζει, «δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην υπηρεσία μας το γεγονός ότι μέσα σε 20 μέρες έχουμε δυο παρόμοια περιστατικά. Βούληση μας είναι να εξετάσουμε σε συνεργασία με τη Γέφυρα και την αστυνομία, τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Θα εξεταστεί άμεσα και θα γίνουν κάποιες συναντήσεις γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει μία αυξητική τάση στις περιπτώσεις».

thebest

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Μη γράφετε ανακρίβειες για τόσο σοβαρά θέματα. 28/04 εξαφανίστηκε ο άνθρωπος και είναι 42 ετών. Αν έχετε κάτι ουσιαστικό να πείτε, τότε γράψτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button