Αυτοδιοίκηση

Το αντιρατσιστικό Σχέδιο Δράσης πρώτο θέμα σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

po-perifereiako14-6-13aΜε πρώτο θέμα την έγκριση του Σχεδίου Δράσης και Κώδικα Καλών Πρακτικών και Δεοντολογίας κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας, συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη και ώρα 15.00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κατά τη νέα χρονιά και την πρόσκληση υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Το Σχέδιο Δράσης κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και τον Κώδικα Καλών Πρακτικών και Δεοντολογίας εγκρίθηκε προσφάτως από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καρπέτα και μέλη από όλες τις περιφερειακές παρατάξεις.

Στο Σχέδιο Δράσης διαπιστώνεται πως οι τοπικές αρχές οφείλουν να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο, στην ανάπτυξη στρατηγικών για την πρόληψη και την καταπολέμηση του ρατσισμού στο πλησιέστερο προς τους πολίτες επίπεδο.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα μέλη της Ομάδας θα ζητήσουν την εξουσιοδότηση της διαπαραταξιακής επιτροπής προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση επιμέρους δράσεων.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες που εντάσσονται σε διάφορους πυλώνες δράσης, όπως η ενσωμάτωση της μάχης κατά του ρατσισμού, νεοφασισμού και της ξενοφοβίας σε όλες τις πολιτικές της Περιφέρειας, η δημιουργία διϋπηρεσιακής ομάδας, η σύνταξη Κώδικα Καλών Πρακτικών και Δεοντολογίας, προώθηση συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και διάφορους τοπικούς φορείς για την πρόληψη και την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας.

Αναλυτικά, στην πρόσκληση περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση Σχεδίου Δράσης και Κώδικα Καλών  Πρακτικών και Δεοντολογίας κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (εισηγητής: Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Καρπέτας ως Επικεφαλής Επιτροπής κατά του ρατσισμού)

2. Δυνατότητες ανάπτυξης ορεινών όγκων με διαχείριση Δασών και Δασικών εκτάσεων. Αναβάθμιση Δασών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Δασοπροστασία- Δασικός Τουρισμός (εισηγητές: 1. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, 2. Περιφερειακός Σύμβουλος Αυγέρης Σάββας)

3. Έγκριση ανάθεσης επίβλεψης και υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου INCOMERA: Innovation and Commercialisation in the NMP thematic area (Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα – εμπορευματοποίηση στο θεματικό τομέα NMP (Νανοτεχνολογία, Μεταποίηση και Παραγωγή)  στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γεώργιος Αγγελόπουλος)

4. Έγκριση τρόπου ανάθεσης έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που έχουν ενταχθεί στη ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σύμφωνα με το Π.Δ. 7/2013 και της υπ. αριθ. 6/2013 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button