ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου αναπαράστησε την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (φωτο)

Στο πλαίσιο της 4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας στα σχολεία, στο  2ο Γυμνάσιο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Δράση υλοποιήθηκε με παρουσία μαθητών και καθηγητών από την Ισπανία, Πολωνία και Ρουμανία  που φιλοξενήθηκαν στο σχολείο στα πλαίσια των προγραμμάτων Erasmus.


Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

«Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της  Ολυμπιακής κληρονομιάς καθώς συνδέει τους Αγώνες της αρχαιότητας με τους σύγχρονους, διαδραματίζοντας το ρόλο μιας διαχρονικής γέφυρας  που ενώνει το χθες με το σήμερα. Η Τελετή που έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου μας , σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

Η Πρωθιέρεια  και η επίκληση στον Απόλλωνα, η παράδοση της Ολυμπιακής Δάδας στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, ο χορός των Ιερειών, καθήλωσαν μαθητές και καθηγητές. Μετά το πέρας της Τελετής η Πρωθιέρεια και οι Ιέρειες πρόσφεραν στους φιλοξενούμενους  φίλους μας  μετάλλια που  κατασκεύασαν οι μαθητές του σχολείου μας. Η Ολυμπιακή Φλόγα  είναι το Ιερό σύμβολο της φιλίας, της ειρήνης, της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, του ευ αγωνίζεσθαι.

Σκοπός της Δράσης του σχολείου μας είναι τα παιδιά μας να εμπνευστούν και να ευαισθητοποιηθούν στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων που εκπορεύονται  από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή παράδοση.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κωνσταντίνου Ευθυμία, Αγγελή Μαρία, Βαγιανού Μαρία, Δαλιάνη Αγγελική,Νικολαΐδης Στέλιος,Παπακοσμά Βασιλική».

anaparastasi afis (1)

anaparastasi afis (2)

anaparastasi afis (3)

anaparastasi afis (4)

anaparastasi afis (6)

anaparastasi afis (7)

anaparastasi afis (8)

anaparastasi afis (9)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button