ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Το 2ο ΕΠΑΛ προσέφερε προστατευτικές μάσκες στο Δήμο Αγρινίου

Οι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν μάσκες μέσω 3D εκτυπωτή

Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση με τον νέο κορωνοϊό ,οι εκπαιδευτικοί του τομέα Πληροφορικής 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου  συμβάλλουν με τον πιο καινοτόμο τρόπο στη μάχη εναντίον του δημιουργώντας προστατευτικές μάσκες μέσω 3D εκτυπωτή.

Η δράση αποφασίστηκε με συμφωνία και στήριξη του κ. Παπαναστασίου Γεωργίου Δημάρχου Αγρινίου. Οι πρώτες μάσκες είναι έτοιμες και η παραγωγή ανέρχεται σε 30 και θα προσφερθούν  δωρεάν στα Δήμο Αγρινίου ο οποίος θα τις αξιοποιήσει και θα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Το σχολείο δεσμεύτηκε ότι ,τέλος Σεπτεμβρίου, θα παραδώσει 70 εβδομήντα ακόμη μάσκες.

Οι εκπαιδευτικοί αφού διερεύνησαν τις δυνατότητες δημιουργίας της μάσκας , προχώρησαν στην προμήθεια των πρώτων υλών και ξεκίνησαν την 3D κατασκευή της . Το μοντέλο προστατευτικής μάσκας που επέλεξαν είναι της Prusa Printers που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί η εταιρία 3dHub η οποία προωθεί το τελικό προϊόν της (αφιλοκερδώς) στο Υπουργείο Υγείας της χώρας μας.

Σήμερα ο κ. Παπαναστασίου Γεώργιος Δήμαρχος Αγρινίου παρέλαβε τις τριάντα πρώτες μάσκες και ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τους Καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής για τη γενναιόδωρη  προσφορά: «Η πράξη σας είναι πολύτιμη. Ενέργειες όπως αυτή ενισχύουν τη συνοχή της κοινωνίας και μας υπενθυμίζουν ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δύναμη της αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη σημαντική προσπάθεια  που κάνετε στο σχολείο σας. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και με όπλο την επιστημονική σας κατάρτιση κατασκευάσατε σε τριασδιάστατο εκτυπωτή  μάσκες για την προστασία των εργαζομένων μας.Όλοι ευχόμαστε να μη χρειαστεί να  τις χρησιμοποιήσουμε ωστόσο η πρωτοβουλία σας είναι αξιέπαινη και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Εύχομαι να συνεχίσετε την καλή προσπάθεια», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button