ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Εγκρίθηκε η τμηματική άδεια λειτουργίας της μαρίνας Μεσολογγίου-“δικαίωση” λέει ο Γ. Βαρεμένος

Ένα έργο που στόχο έχει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος αλλά και την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, ξεκινάει στο Μεσολόγγι.

Ο Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενέκρινε την τμηματική άδεια λειτουργίας διακεκριμένων τμημάτων του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου, δυναμικότητας 84 θέσεων ελλιμενισμού και 50 θέσεων χερσαίας εναπόθεσης σκαφών.

Η χερσαία ζώνη του θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες υποστηρικτικές κτιριακές εγκαταστάσεις για την πλήρη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των επιβατών των σκαφών.

Η υλοποίηση του έργου, αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αναμένεται να δώσει ανάπτυξη, νέα πνοή και προοπτική στην ευρύτερη περιοχή ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την ανταγωνιστική θέση της χώρας στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή, ανακοίνωση εξέδωσε τόσο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Βαρεμένος και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος.

Η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου αναφέρει:

“Η ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού για την έγκριση τμηματικής άδειας λειτουργίας διακεκριμένων τμημάτων του Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου που αφορά τον ελλιμενισμό 84 σκαφών κατηγορίας ΙΙ, ΙΙΙ, IV, 50 θέσεις χερσαίας εναπόθεσης σκαφών όπως επίσης και για τις υποστηρικτικές κτιριακές εγκαταστάσεις (κτίρια γραφείων, καταστήματα με χρήση πλυντήρια, μίνι μάρκετ, ναυτιλιακά, WC-ντους) αποτελεί τη καλύτερη είδηση για την αναπτυξιακή προοπτική όχι μόνο του Μεσολογγίου αλλά της ευρύτερης περιοχής και ταυτόχρονα την δικαίωση των άοκνων και σκληρών προσπαθειών των τελευταίων ετών”.
Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Βαρεμένος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, προσθέτοντας ότι αυτό το πρώτο βήμαθα οδηγήσει σε ολοκλήρωση του σχεδιασμού για τον θαλάσσιο τουρισμό αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η ανακοίνωση του Π. Παπαδόπουλου αναφέρει:

Εκδόθηκε η τμηματική άδεια ελλιμενισμού 84 σκαφών στιν θαλάσσιο χώρο και εναπόθεσης 50 σκαφών στον χερσαίο χώρο στον τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα) Μεσολογγίου!

Με σχετική απόφαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου (Α.Π. 11629/14-6-2019 ΑΔΑ: Ω7ΙΜ465ΧΘΟ-Φ2Ζ) που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εγκρίθηκε η τμηματική άδεια λειτουργίας διακεκριμένων τμημάτων του τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας Μεσολογγίου) ελλιμενισμού 84 σκαφών στο θαλάσσιο χώρο και στις προβλεπόμενες θέσεις των παραλιακών κρηπιδωμάτων και 50 θέσεων χερσαίας εναπόθεσης σκαφών καθώς επίσης και η αδειοδότηση για τις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (κτήρια γραφείων, καταστήματα με χρήση πλυντήρια, μίνι μάρκετ, ναυτιλιακά, WC – ντους και καφετέρια).

Η ανωτέρω εξέλιξη αποτελεί την πλέον χαρμόσυνη είδηση αναφορικά με την προοπτική του μεγάλου αυτού έργου που χρόνια τώρα είχε “βαλτώσει” και ξεμπλοκάρισε χάρις στις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, της ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. καθώς και των τεχνικών και νομικών συμβούλων της.

Καθίσταται σαφές ότι η από 2-5-2019 τροποποίηση της από 17-12-2013 σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Μεσολογγίου, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την υλοποίηση της πολυπόθητης επένδυσης.

Τώρα πλέον το λόγο έχουν οι μέτοχοι και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Το σίγουρο είναι ότι το προσεχές χρονικό διάστημα η Μαρίνα θα ξαναγεμίσει τουριστικά σκάφη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close