ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Την ανησυχία για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας μετέφερε στον πρύτανη ο Μ. Ζαμπάρας

Σύσκεψη εργασίας είχε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας με τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών κ. Χρηστό Μπούρα, σχετικά με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών 2023-2028, αλλά και τις εξελίξεις σε μια σειρά από θέματα που προκύπτουν μετά από την ψήφιση του νέου νόμου.

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:


«Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Παύλος Αβραμίδης καθώς και ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Μελετών, Έργων και Τεχνολογιών Πληροφορικής Βασίλειος Βασιλειάδης.

Ο Μίλτος Ζαμπάρας μετέφερε την μεγάλη ανησυχία της κοινωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στα τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης τους (με προσωπικό και υποδομές) ώστε να τα προτιμούν οι νέοι φοιτητές. Επίσης τόνισε την ανάγκη για ενέργειες σύνδεσης των τμημάτων με τις τοπικές κοινωνίες με όφελος τόσο την βιωσιμότητα των τμημάτων όσο και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Βασική βεβαίως προϋπόθεση είναι η ενίσχυση τους με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η δημιουργία υποδομών φοιτητικής μέριμνας που απουσιάζουν τόσο στο Μεσολόγγι όσο και από το Αγρίνιο.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης κ. Μπούρας ανέλυσε μια σειρά από δράσεις που πραγματοποιούνται (παρά τον μειωμένο προϋπολογισμό του ιδρύματος) και για την ανάγκη το δημόσιο πανεπιστήμιο να συνεχίζει να παρέχει ποιοτικές και υψηλού επιπέδου σπουδές για όλους. Σήμερα σε συνθήκες συνειδητής απαξίωσης της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση – με αποκορύφωμα το Νόμο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια- η ανάγκη στήριξης και διεκδίκησης  καλύτερων συνθηκών για τους φοιτητές στα δημόσια πανεπιστήμια είναι σημαντικότερη από ποτέ».

zamparas mpouras (1)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button