ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Τίμος Παπανικολάου: “109 χρόνια από την εξέγερση των εργατριών της Νέας Υόρκης”

Δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Τίμος Παπανικολάου. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«109 χρόνια από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας προς τιμήν της εξέγερσης των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης το 1857, που ζητούσαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μείωση των ωρών εργασίας. Από τότε σταθερά οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι αγρότισσες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι νέες γυναίκες, συνολικά το λαϊκό κίνημα, τιμούν τη μέρα αυτή και διεκδικούν τα δικαιώματά τους, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

109 χρόνια τώρα, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύεται ότι τα δικαιώματα κατακτιούνται, ακόμα και με αιματηρούς αγώνες όπως τότε στη Νέα Υόρκη, κατακτιούνται, σε σύγκρουση με την πολιτική που χτυπά τη ζωή της γυναίκας, της λαϊκής οικογένειας. Τότε, όπως και σήμερα, διεκδικούσαν τη κάλυψη των βασικών τους αναγκών, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μια αμοιβή που θα τους προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Σήμερα ιδιαίτερα, που οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των γυναικών δέχονται σφοδρή επίθεση, από την πολιτική της ΕΕ αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι επιτακτική ανάγκη κάθε νέα, εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα, για να δυναμώσει η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με ωράριο, με συλλογικές συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς, με ελεύθερο χρόνο, για μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τους πολλούς και όχι τους λίγους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button