Γεγονότα

Τιμήθηκε ο γλύπτης Θόδωρος (φωτο)

koi-anagorefsi-thodoros 2

Σε μία ξεχωριστή για το Αγρίνιο μέρα και σε μία ειδική τελετή, ο καταξιωμένος γλύπτης Θόδωρος αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσία εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Θόδωρος Παπαδημητρίου δέχθηκε με ειλικρινή συγκίνηση τη μεγάλη τιμή στη γεννετειρα πόλη (ο γλύπτης Θόδωρος κατάγεται από τον Άγιο Βλάσιο), δηλώνοντας ότι στη ζωή αξία έχουν οι καταστάσεις ουσίας και όχι εξουσίας και τονίζοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν δέχθηκε να συμβιβαστεί με τη μετριότητα. Όταν ο πρόεδρος του τμήματος ΔΠΠΝΤ κ. Α. Ρεζίτης του φόρεσε την τήβεννο, εκείνος βιάστηκε να την βγάλει λέγοντας ότι “δεν είναι το ράσο που κάνει τον παππά”.

koi-anagorefsi-thodoros-glyptis6

Συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός τόσο του κ. Ρεζίτη όσο και του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του πανεπιστημίου κ. Δ. Σερπάνου. Για το έργο του καλλιτέχνη μίλησε η επίκουρος καθηγήτρια του ΔΠΠΝΤ Θεοδώρα Μονιουδή -Γαβαλά καθώς και η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνα Μπάδα.

DSCN6406

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη δική του ομιλία ο γλύπτης Θόδωρος έκανε εκτενή αναφορά στους δασκάλους του και στα όσο απ’ αυτούς αποκόμισε. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το πανεπιστήμιο του οποίου είναι πλέον Επίτιμος Διδάκτωρ, επισημαίνοντας την ανάγκη να στηριχθεί και να διατηρήσει το ρόλο του στα ακαδημαϊκά πράγματα της χώρας.

DSCN6388

Την τελετή παρακολούθησαν πολλοί συντοπίτες του γλύπτη, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου της πόλης, ο δήμαρχος Π. Μοσχολιός, αντιδήμαρχοι, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, καθηγητές, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

koi-anagorefsi-thodoros 1

koi-anagorefsi-thodoros-glyptis5

koi-anagorefsi-thodoros 3

koi-anagorefsi-thodoros-glyptis6

 

DSCN6408

koi-anagorefsi-thodoros-glyptis7

 

DSCN6391

koi-anagorefsi-thodoros-glyptis1

koi-anagorefsi-thodoros-glyptis2

koi-anagorefsi-thodoros-glyptis4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button