ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Τηλεδιάσκεψη και Δίκτυο δημάρχων για τις ανεμογεννήτριες με απόντες τους Αιτωλοακαρνάνες

Δεν συμμετείχε ούτε ο Σπ. Κωνσταντάρας παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλιου κατά των αιολικών

Τη στιγμή που η Αιτωλοακαρνανία έχει μετατραπεί σε πραγματικό… Ελ Ντοράντο για πολλές επιχειρήσεις ΑΠΕ , που εκδηλώνουν ένα άνευ προηγουμένου επενδυτικό ενδιαφέρον γα εγκατάσταση μονάδων σε δεκάδες περιοχές οι επιπτώσεις στο περιβάλλον ειδικά από την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών, φαίνεται πως δεν απασχολεί τους δημάρχους της περιοχής.

To αξιοσημείωτο είναι πως οι δήμαρχοι που ανησυχούν για την εξάπλωση των αιολικών έχουν δημιουργήσει Δίκτυο, στο οποίο επίσης δεν συμμετέχει κανείς δήμαρχος από την Αιτωλοακαρνανία, ούτε καν ο Σπύρος Κωνσταντάρας του δήμου Θέρμου. Τη στιγμή μάλιστα που το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου, στις 31 Δεκεμβρίου, έχει λάβει ομόφωνη απόφαση κατά των ανεμογεννητριών της Ενεργειακής κοινότητας “Ανεμόεσσα” στην Κόνισκα. Εύλογα

Συγκεκριμένα, κανένας από τους Δημάρχους των 7 Δήμων του νομού μας, δε συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη Δημάρχων όλης της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη, πανελλαδικού ενδιαφέροντος, σημειώθηκε μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους όλης της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στους δήμους τους, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στο Δίκτυο Δημάρχων εναντίον των ανεμογεννητριών δεν συμμετέχει κανένας Δήμαρχος της Αιτωλοακαρνανίας την ίδια ώρα που οι αντιδράσεις εντείνονται για τις παρεμβάσεις σε ορεινούς όγκους καταπατούνται για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι:

Δημήτρης Λουκάς – Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Αλέξης Καρδαμπίκης – Δήμαρχος Αγράφων, Παναγιώτης Νάνος – Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Νίκος Μαυρίκος – Δήμαρχος Σκύρου, Γιάννης Σιώτος – Δήμαρχος Τήνου, Δημήτρης Λοτσάρης – Δήμαρχος Άνδρου, Παναγιώτης Γράφος – Πρόεδρος Κοινότητας Μονεμβασιάς, Ιωάννης Ταταράκης – Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, Νίκος Κομηνέας – Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Μανώλης Μικέλης – Δήμαρχος Μήλου, Δημήτρης Λιανός – Δήμαρχος Νάξου, ενώ την πλήρη στήριξη τους, χωρίς να συμμετέχουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εξέφρασαν οι: Ευθαλία Παπαδοπούλου – Δήμαρχος Φολέγανδρου, Ελευθέριος Καραΐσκος – Δήμαρχος Αμοργού, Θοδωρής Αλέκος – Δήμαρχος Μετεώρων, Μάρκος Κωβαίος – Δήμαρχος Πάρου, Μιχάλης Μιτζίκος – Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και Στράτος Χαρχαλάκης – Δήμαρχος Κυθήρων.

Στόχος της σημερινής τηλεδιάσκεψης ήταν ο συντονισμός των αιρετών προκειμένου να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και την τεκμηρίωση των θέσεών τους, όπως και για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε:

-Να εκδοθεί κοινό ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί στον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη και να πραγματοποιηθεί – και με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ- Δημήτρη Παπαστεργίου συνάντηση μαζί του.

– Να δημιουργηθεί μια Συντονιστική Επιτροπή για τον περαιτέρω συντονισμό και την οργάνωση των αμέσως επόμενων κινήσεων.

– Να δημιουργηθεί σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο την ενημέρωση και τη δραστηριοποίηση των πολιτών.

– Να δοθεί συνέντευξη τύπου (διαδικτυακά) προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η φωνή και η απήχηση του Δικτύου Δημάρχων.

Με πληροφορίες από το iaitoloakarnania.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button