PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Τι θα αποφασίσουν οι έμποροι για τα καλοκαιρινά Σάββατα στο Αγρίνιο;

Η ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο για κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο Αγρίνιο ήταν κάτι αναμενόμενο, κάθε χρόνο συμβαίνει.

Φέτος όμως είναι μια τελείως διαφορετική χρονιά και μια καλοκαιρινή περίοδος μετά από lockdown. Και πολύς κόσμος αναρωτιέται τι θα κάνουν φέτος τα εμπορικά καταστήματα στο Αγρίνιο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που παραδοσιακά είναι κλειστά τα Σάββατα, τουλάχιστον εκείνα που ακολουθούν τις αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου.


Αναμένεται συνεδρίαση των μελών του Ε.Σ.Α κάποια στιγμή για το θέμα υπό το πρίσμα της πρωτοφανούς κρίσης και της αναδουλειάς για 2,5 μήνες. Τι θα κάνουν λοιπόν τα καταστήματα; Θα αποφασίσουν να δουλέψουν έστω κι αν πέσουν σε δύσκολες θερμοκρασίες; Θα πάνε στην ίδια συνταγή ή θα κλείσουν για λιγότερα Σάββατα(όπως συμβαίνει σε κάποιες πόλεις που τα Σάββατα ή τις Δευτέρες στο κατακαλόκαιρο κλείνουν για έναν μήνα);
Και τελικά θα το διακινδυνεύσουν ακόμη κι αν οι τζίροι δεν αποδειχτούν αξιόλογοι ή θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τα έξοδα, όπως ρεύμα κλπ;

Μην ξεχνάμε ότι φέτος το κέντρο του Αγρινίου έχει ήδη πεζοδρομηθεί ακριβώς για να διευκολύνει τα καταστήματα και την εμπορική κίνηση του κέντρου, να δημιουργήσει δηλαδή μια αίσθηση εμπορικού κέντρου όλης της ενδοχώρας συνολικά, να φτιάξει ίσως κι ένα αξιοθέατο.

Πάντως μέλη και μη μέλη του Συλλόγου στην παρούσα φάση καταθέτουν τις απόψεις τους και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί οσονούπω.

Δύσκολη πάντως η εξίσωση και αναμένονται οι …μεταβλητές και η λύση…

η συντακτική αδιάκοπη μονάδα

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

 1. Αλήθεια ο Εμπορικός Σύλλογος γιατί υπάρχει; Για να τηρούνται τα ωράρια; Αφού οι εργοδότες ότι θέλουν κάνουν. Πέρυσι κάποιοι εργοδότες τα Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου που ήταν κλειστή η αγορά αυτοί άνοιγαν τα μαγαζιά τους. Ποια ήταν η αντίδραση του Εμπορικού συλλόγου; Καμία. Τι προσφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος.
  Τώρα να δείτε τι έχει να γίνει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εργοδότες της πόλης σχεδιάζουν την εξαήμερη εργασία χωρίς ρεπό και μειωμένο ωράριο για να καλύψουν το ρεπό.Δηλ. το πρωί αντί 8,30 θα πηγαίνει ο εργαζόμενος στις 10. Συζητιέται επίσης και μείωση μισθών. Η οποία μείωση σε πολλόυς έχει γίνει και πέρυσι. Εδώ να δω τι θέση θα πάρει ο Εμπορικός σύλλογος. Οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι χωρίς δικαιώματα πλέον στο κάθε εργοδότη που εκμεταλλεύεται την όλη κατάσταση. Και να ο εργαζόμενος δεν συμφωνήσει ; Πάει σπίτι του.Αλλά είπαμε .Εργοδότες είναι όλοι αυτοί στον Εμπορικό σύλλογο.

 2. Τώρα δεν θα μπορεί ο κόσμος να μπαίνει στο κέντρο του Αγρινίου με το όχημά του για να ψωνίσει. Δεν θα έρχεται καν. Αν νομίζει ο Εμπορικός σύλλογος ότι τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν δουλειά με τις πεζοδρομήσεις που θα γίνουν ώστε να χρειάζεται να ανοίγουν και τα Σάββατα είναι γελασμένοι.Μακάρι να έχουν αλλά τα μηνύματα από το χώρο της αγοράς άλλα λένε. Στη κεντρική πλατεία από χθες που έκλεισε επικρατεί νέκρα στα μαγαζιά εκτός από τις καφετέριες που πάντα έχουνε την κίνησή τους. Αν θέλουν να ανοίγουν και τα Σάββατα και να κυνηγάνε τους πελάτες με το ψαροτούφεκο ας ανοίξουν και μετά θα μας πουν τη λυπητερή.Αλλά δεν είδα όμως κανέναν από τους υπεύθυνους του Εμπορικού συλλόγου να ενδιαφερθεί για τους εργαζομένους.Να δείτε ετοιμάζουν οι εργοδότες.Κάτι μειώσεις μισθών ,κάτι μειώσεις ωραρίων.Αλλά τι λέω αφού κι εσείς εργοδότες είσαστε οι περισσότεροι.

  1. Πόσο δίκιο έχεις ….
   Ειδικά αυτό “δεν είδα όμως κανέναν από τους υπεύθυνους του Εμπορικού συλλόγου να ενδιαφερθεί για τους εργαζομένους”.
   Όσο για τα Σάββατα λες και όποιος έχει χρήματα και θέλει να κάνει την οποιαδήποτε αγορά, τα Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου περιμένει. Ας μαζευτούμε όλοι μαζί στην πλατεία του Αγρινίου να πούμε άλλο ένα ανέκδοτο να γελάσουμε και λίγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button