Αυτοδιοίκηση

Tι συζητήθηκε στο Περιφερειακό

po-perifereiako1

Ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών, αποφάσεις και για τις κατολισθήσεις στην Παλιοβούνα

Ένα ακόμη βήμα για την επανεκκίνηση της κατασκευής της Μικρής Περιμετρικής Πατρών και την κατασκευή του αγωγού ομβρίων Σ1 της περιοχής Αρόης,αποτελεί η σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας,κατά την οποία η ανάθεση του έργου σε ανάδοχο για την ολοκλήρωση του συνόλου των υπολειπόμενων εργασιών εγκρίθηκε να γίνει με την εφαρμογή της διαδικασίας «περί ανοικτής δημοπρασίας».

Θα ακολουθήσει η έγκριση των τευχών δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντός του επόμενου δεκαημέρου και αμέσως μετά θα δημοσιοποιηθούν.

«Πρόκειται για ένα έργο που καρκινοβατεί χρόνια τώρα. Όταν το παραλάβαμε ως αιρετή Περιφέρεια, υπήρχαν σοβαρές τεχνικές και νομικές εκκρεμότητες. Αυτή τη στιγμή όμως, προέχει η υλοποίηση του έργου και η παράδοσή του στους Πατρινούς και κατ’ επέκταση στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια η διερεύνηση όλων των υπολοίπων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σημειώνοντας πως «αυτό το μείζονος σημασίας έργο είναι σε εκκρεμότητα, αρκετό χρονικό διάστημα. Πλέον το σημαντικό είναι πως για ένα τόσο σοβαρό έργο το οποίο παρέμενε ‘αραχνιασμένο’, πράξαμε ό,τι είναι εφικτό και πλέον φαίνεται να έχει βρεθεί λύση για την άμεση επανεκκίνηση και ολοκλήρωσή του».

Το μήκος των εργασιών είναι από την οδό ασυρμάτου Αρόης Χ.Θ.1+357 έως την πλατεία Ταμπαχάνα Χ.Θ.2+872,58 και έχει προϋπολογισμό 25,8 εκατ. ευρώ.

po-perifereiako2

Στο επίκεντρο και οι κατολισθήσεις σε Αρχαία Ολυμπία και Παλιοβούνα

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν τόσο οι εργασίες αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στη θέση Παλιοβούνα όσο και η αποκατάσταση των κατολισθήσεων και η προστασία των πρανών στην παράκαμψη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες της εκτέλεσης των έργων αυτών, ενώ εγκρίθηκε και η ανάθεση της Γεωτεχνικής Έρευνας – Μελέτης Αντιμετώπισης Διάβρωσης Ακτών Δυτικής Αχαΐας, με την εφαρμογή της διαδικασίας περί ανάθεσης οριστικής μελέτης.

po-perifereiako3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button