ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τι να αποφεύγετε όταν κρατάτε σημειώσεις

Οι σημειώσεις είναι απαραίτητες όταν παρακολουθείτε κάποιο μάθημα ή κάποιο σεμινάριο. Το να κρατάτε καλές σημειώσεις, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο. Στην συνέχεια θα βρείτε, κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε, όποτε κρατάτε σημειώσεις. 

Να μην κάνετε καλά γράμματα


Το νόημα των σημειώσεων, είναι να σας βοηθούν όταν θέλετε να μελετήσετε και να κάνετε επανάληψη. Όμως θα καταφέρετε μόνο το αντίθετο, αν γράφετε τις σημειώσεις σας με δυσανάγνωστα γράμματα.

Αν δεν κάνετε ωραία γράμματα, οι σημειώσεις σας θα είναι δυσανάγνωστες και θα είναι πιο κουραστικό, το να καταφέρετε να τις μελετήσετε.

Το καλύτερο είναι, να γράφετε όσο πιο αργά και σταθερά μπορείτε, ώστε να κάνετε καλά γράμματα και να μπορείτε να συμβουλευτείτε τις σημειώσεις σας με ευκολία στο μέλλον.

Για να κάνετε καλά γράμματα, μία καλή ιδέα είναι να ακουμπάτε το τετράδιό σας γερά στα έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ σας και να έχετε ίσια την πλάτη σας στις καρέκλες γραφείου https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/karekles/ σας, όταν κρατάτε σημειώσεις.

Να γράφετε μόνο με ένα χρώμα 

Οι σημειώσεις σας αν έχουν μόνο ένα χρώμα, θα είναι βαρετές στο μάτι και δεν θα μπορούν εύκολα, να αποτυπώνουν τις πληροφορίες στο μυαλό σας.

Είναι πολύ καλό κόλπο, το να έχετε πολύχρωμα στυλό και μαρκαδοράκια, ώστε να κρατάτε πολύχρωμες και όμορφες σημειώσεις.

Πέρα από τους λόγους αισθητικής, οι πολύχρωμες σημειώσεις είναι πολύ πρακτικές, γιατί σας τραβάνε το ενδιαφέρον και βοηθάνε στην απομνημόνευση των διάφορων πληροφοριών.

Καλό είναι όμως, να μην φτάνετε ούτε στο άλλο άκρο. Τα υπερβολικά πολλά χρώματα, θα σας κουράσουν και πρέπει να τα αποφεύγετε εξίσου.

Να γράφετε πολλά πράγματα

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των σημειώσεων, είναι πως είναι μικρές και περιεκτικές. Θα είναι δύσκολο να ανατρέξετε στις σημειώσεις σας, για να βρείτε μία πληροφορία, αν δεν μπορείτε να την εντοπίσετε, λόγω των μεγάλων κειμένων.

Το ότι δεν πρέπει να γράφετε πολλά πράγματα, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να γράφετε υπερβολικά λίγα. Αν οι σημειώσεις σας αποτελούνται από ελάχιστες λέξεις, είναι πολύ πιθανό οι προτάσεις σας, να μην βγάζουν νόημα.

Το ιδανικό είναι, να γράφετε όσο πιο μικρές και κατανοητές προτάσεις μπορείτε.

Να μην σημειώνετε τα παραδείγματα

Όλες οι σημειώσεις αποδεικνύονται άχρηστες, αν δεν ξέρετε πως να τις χρησιμοποιήσετε πρακτικά. Αυτό σημαίνει, ότι κάθε σημείωση, χρειάζεται και το δικό της παράδειγμα.

Αν μέσα στην διάλεξη, ή στην τάξη, ή στο σεμινάριο, ειπωθεί κάποιο παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό, να το σημειώσετε. Αν δεν αναφερθεί κάποιο έτοιμο παράδειγμα, είναι καλή ιδέα να βρείτε ένα μόνοι σας και αν το γράψετε στο τετράδιό σας.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button