ΕξελίξειςΠολιτική

Τι γίνεται με τους τηλεμετρικούς σταθμούς στον Αμβρακικό

Απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νικης Φούντα σχετικά με τη λειτουργία δικτύου τηλεμετρικών σταθμών στον Αμβρακικό

Σε στάδιο συντήρησης και αποκατάστασης βρίσκονται οι αυτόματοι τηλεμετρικοί σταθμοί παρακολούθησης των υδάτων στον Αμβρακικό, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  σε κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜ.ΑΡ, Νίκης Φούντα.

Για τον σκοπό αυτόν, οι περιφερειακές ενότητες Άρτας και Πρέβεζας έχουν εγκρίνει πίστωση που ανέρχεται στο ποσό των 55 χιλιάδων ευρώ και έχουν υποβάλλει αίτηση από κοινού με την Εταιρία Ανάπτυξης Αμβρακικού (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.) για ένταξη στο ειδικό, για την περιοχή, αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ». Ο φορέας διαχείρισης Αμβρακικού από την πλευρά του συνδράμει με προσωπικό και μέσα στην όλη διαδικασία ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζει την προσπάθεια για εξεύρεση επιπλέον πόρων.

Το έργο χωρίζεται σε δύο φάσεις: α) την αφαίρεση των οργάνων μέτρησης για τον καθαρισμό τους και αξιολόγηση της κατάστασής τους και β) την επανασύνδεση του δικτύου μέσω εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στους σταθμούς Αγ. Τριάδας και Πρέβεζας, ενώ ο σταθμός της Βόνιτσας που έχει υποστεί ζημιές από βανδαλισμούς έχει αποσυρθεί.


Η βουλευτής θα παρακολουθεί στενά το θέμα διότι η λειτουργία του δικτύου είναι υψηλής σημασίας τόσο για τους αλιείς της περιοχής και την γενικότερη παραγωγική δραστηριότητα όσο και για την διασφάλιση της περιβαλλοντικής ισορροπίας και του φυσικού πλούτου στον Αμβρακικό κόλπο.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button