sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Τι είδαν τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου

«Ακτινογραφία» πέρασε το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου το Δικαστικό Μέγαρο του Αγρινίου, τετραμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από δύο στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης δύο και της Παγκόσμιας Τράπεζας, συλλέγοντας φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μέσα από τις δομές που λειτουργούν και εδρεύουν στο Μέγαρο.

Αναλυτικές καταγραφές έγιναν από τα δυο στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας, μια Βουλγάρα κι έναν Σέρβο, που σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και πεντέμισι μήνες κάνουν αντίστοιχες επαφές σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο μνημονίου που έχει υπογραφεί με το Υπ. Δικαιοσύνης, για την αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη της χώρας.


Τα στελέχη φωτογράφισαν τους χώρους και συνομίλησαν με την ηγεσία του τοπικού δικαστικού σώματος, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Νικάκη και τον πρόεδρο των δικαστικών υπαλλήλων κ. Μαλούση. Ενημερώθηκαν για τις υποθέσεις που διεκπεραιώνονται , είτε αυτές είναι ποινικές, είτε πολιτικές, την περιοχή που εξυπηρετείται, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διαφωνία σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς – Λευκάδας, υπήρξε καθολική.

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ανυπόγραφο κείμενο που προκάλεσε αναστάτωση και εικάζονταν πως αποτελεί την πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας προς το Υπ. Δικαιοσύνης, κάτι όμως που μάλλον διαψεύδεται αφού τα στελέχη της Τράπεζας, δεν έχουν ολοκληρώσει τη δουλειά τους.

Μεταξύ άλλων τα στελέχη χθες στο Αγρίνιο, ενημερώθηκαν αναλυτικά με στατιστικά στοιχεία, για παράδειγμα πως το Εφετείο ειδικότερα, μέσα σε μια διετία έχει διεξάγει 158 ποινικές συνεδριάσεις, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις χιλιομετρικές αποστάσεις και το οδικό δίκτυο, όταν έμαθαν πως η Αιτωλοακαρνανία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση Περιφερειακή Ενότητα (σ.σ. πρώην νομός) σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, είχαν στην κατοχή τους χάρτη, ώστε να επιβεβαιώσουν την αλήθεια των λεγομένων, ενώ τους παραδόθηκε και η απόφαση του ΣτΕ του 2010, για την ίδρυση του Εφετείου και του λόγους που επικαλούνταν τότε η απόφαση.

Με φωτογραφική μηχανή αποτυπώθηκαν όλοι οι χώροι του μεγάρου και κρατούνταν για τα πάντα σημειώσεις σε λαπ τοπ, ενώ ενημέρωση υπήρξε και για τα οικονομικά δεδομένα των τοπικών δομών της δικαιοσύνης. Αντίστοιχη επίσκεψη έγινε και στο Μεσολόγγι την ίδια ημέρα.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Εξευτελισμός και παράνοια!!!Με μανδύα δήθεν υψηλής σοβαροτητος! Τι δουλεια έχει η……..παγκοσμια τράπεζα(;;;;;;;) και ασχολείται με αυτό το αντικειμενο;Η Ελλάδα μονη της δεν έχει λογο,πως θα οργανώσει την δική της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;Κατα τα αλλα είμαστε ανεξάρτητη και ακηδεμονευτη χώρα!Εξω απο την πατρίδα κάθε καταστροφική παρέμβαση,όποιο προσωπειο και αν φέρει!(δήθεν διεθνείς οργανισμοί κλπ).

  2. Πολλά ευτράπελα βλέπουμε και θα βλέπουμε με αυτή την αδίστακτη Κυβέρνηση: ένας Σέρβος και μια Βουλγάρα αξιολογούν το δικαστικό σύστημα της χώρας, η Παγκόσμια Τράπεζα γνωμοδοτεί για τη Δικαιοσύνη (ενδιαφέρονται βλέπετε οι επίδοξοι επενδυτές για να λεηλατούν τον πλούτο της χώρας, χωρίς δικαστικό έλεγχο, ανενόχλητοι) και προσπαθούν οι δικοί μας δικαστές και δικηγόροι να πείσουν τους ανίδεους για αυτονόητες ανάγκες. Ντροπή και αίσχος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button