Γεγονότα

Tι αποφάσισε η ΔΕΥΑ Ναυπάκτου για τους "φουσκωμένους" λογαριασμούς νερού

geg-nero-nafpaktosΣυνεδρίασε χθες το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Ναυπάκτου, που καλείται πέραν της αντιμετώπισης των υπέρογκων χρεών που έχει να διαχειριστεί τώρα και το πρόβλημα που προέκυψε με τους “φουσκωμένους”  λογαριασμούς ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ που αιφνιδιαστικά παρέλαβαν περίπου 270 καταναλωτές δυτικά της πόλης της Ναυπάκτου, όπως αποκάλυψε πριν λίγες μέρες το agriniopress.gr

Να θυμίσουμε πως ευθύνες αναμένεται να αποδοθούν στον αρμόδιο υπάλληλο που έκανε τις υδρομετρήσεις και που σε λίγες μέρες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, ενώ παράλληλα αναζητείται νομική φόρμουλα, ώστε οι καταναλωτές να πληρώσουν λιγότερα χρήματα.

Μέλημα των νομικών συμβούλων που έχουν αναλάβει την υπόθεση είναι να βρουν εκείνο τον τρόπο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα ως προς την νομιμότητα της απόφασης, ώστε οι υπόχρεοι να “πέσουν” κλίμακα και να έχουν χαμηλότερη χρέωση. “Οι πολίτες βρέθηκαν ξαφνικά να παρουσιάζουν υπέρογκες καταναλώσεις και έτσι αυτόματα τέθηκαν στην υψηλότερη κλίμακα χρέωσης, γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί” δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κοτρωνιάς που ελπίζει ως με αυτόν τον τροπή οι λογαριασμοί θα πέσουν κατά 50%. Παράλληλα εφόσον αυτό επιτευχθεί αμέσως θα γίνει και διαδικασία ρύθμισης ώστε τα τελικά ποσά να αποπληρωθούν σταδιακά. “Ψάχνουμε εκείνη τη φόρμουλα, ώστε η απόφαση μας να ην πάσχει νομικά και να γίνει δεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση”, συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος.

Ομως τα νέα δεν είναι ευχάριστα για περίπου 20 περιπτώσεις καταναλωτών που όπως προέκυψε μετά από έρευνα που έγινε,  είχαν εδώ και χρόνια παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ χωρίς υδρόμετρα. Γι’αυτές τις περιπτώσεις προβλέονται τσουχτερά πρόστιμα, στο οκταπλάσιο του κόστους σύνδεσης, σύμφωνα με τον κ. Κοτρωνιά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button