Δυτική Ελλάδα

Τι αλλάζει από φέτος στις πανελλαδικές

epi-panelladikes1Διπλό, μεταβατικό εξεταστικό σύστημα για τις πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου ακαδημαϊκού έτους για τους απόφοιτους παλαιότερων ετών προβλέπει τροπολογία.

Διπλό, μεταβατικό εξεταστικό σύστημα για τις πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου ακαδημαϊκού έτους για τους απόφοιτους παλαιότερων ετών προβλέπει τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει μεταβατικό, διπλό εξεταστικό σύστημα που θα ισχύσει φέτος για τους απόφοιτους παλαιοτέρων ετών. Αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν με ποιο τρόπο θα εξεταστούν, δηλαδή με το παλαιότερο σύστημα δίνοντας έξι μαθήματα ή με το σύστημα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος, δίνοντας τέσσερα μαθήματα. Συνακόλουθα, θα υπάρξουν πιθανότατα δύο είδη μηχανογραφικών δελτίων, ανάλογα με τον τρόπο εξέτασης.

Όσον αφορά την κατηγορία του 10%, στην οποία συμμετέχουν στις πανελλαδικές οι υποψήφιοι που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν την παλαιά τους βαθμολογία, στις εξετάσεις του καλοκαιριού θα συμμετάσχουν απόφοιτοι του 2014 και του 2015 και οι θέσεις θα κατανεμηθούν στους μεν υποψηφίους του 2014 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του 2015 σε ποσοστό 60%.

thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button