ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Την επόμενη εβδομάδα παρουσιάζονται οι θέσεις τροφοδοσίας φυσικού αερίου σε Αγρίνιο, Πάτρα, Πύργο

Ακόμα ένα βήμα, προκειμένου να φτάσει το φυσικό αέριο στην Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, καθώς το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας θα παρουσιάσει τους χώρους που προτείνει προκειμένου να εγκατασταθούν μονάδες υγροποιημένου αερίου.

Οπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής, “μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2019 το ΤΕΕ / ΤΔΕ θα είναι έτοιμο να προτείνει εκείνες τις δυνητικές θέσεις χωροθέτησης για την τροφοδοσία των δικτύων Φυσικού Αερίου σε Πάτρα – Αγρίνιο – Πύργο.

Οι θέσεις αυτές ικανοποιούν τις προδιαγραφές που έλαβε το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας από τον κύριο και κατασκευαστή του έργου.

Η παράδοση του σχεδιασμού που υλοποιήθηκε από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί σύσσωμης της επωφελούμενης τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και της ΔΕΔΑ Α.Ε., προκειμένου στην συνέχεια να επιλεχθεί ο τόπος χωροθέτησης των εγκαταστάσεων για την τροφοδοσία των δικτύων φυσικού αερίου και για τις τρεις πόλεις.”

Aπό τους χώρους αυτούς, όπως εξήγησε ο κ. Αϊβαλής μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, θα ξεκινούν οι διακλαδώσεις για την τροφοδοσία των πόλεων.

Σύμφωνα με τον κ. Αϊβαλή, οι χώροι επιλεγεί έτσι ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις για την χωροθέτησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Πάτρα έχουν επιλεγεί δύο θέσεις, στις δύο πλευρές της πόλης, ενώ σε Πύργο και Αγρίνιο θα υπάρξει από μια θέση.

patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button