Δυτική Ελλάδα

Θερινό σχολείο IRIS στην Ναύπακτο

epi-tesyd-tei-nafpaktos1Το Θερινό Σχολείο “IRIS Erasmus Intensive Program” με τίτλο Cellular Technologies & Services – (ιστότοπος: http://noc.tesyd.teimes.gr/iris/) είναι ένας εκπαιδευτικός και επιστημονικός θεσμός ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 08-19 Ιουλίου 2013 στις εγκαταστάσεις του τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων (ΤΕΣΥΔ) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Μεσολογγίου (Παράρτημα Ναυπάκτου). Το Θερινό Σχολείο IRIS χρηματοδοτείται από τον φορέα Erasmus και το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ και στοχεύει στην προώθηση της γνώσης εντός και εκτός Ελλάδος καθώς και στην επικοινωνία Ελλήνων και ξένων φοιτητών στα πλαίσια της κινητικότητας φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έμφαση που δίδεται στο παρόν Θερινό Σχολείο είναι η παρουσίαση σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές προχωρημένων θεμάτων τηλεπικοινωνιακών δικτύων εν γένει καθώς και των προσφερομένων υπηρεσιών τους. Ο απώτερος σκοπό του Θερινού Σχολείου είναι επομένως διττός. Πρωταρχικός σκοπός είναι να φέρει σε επαφή τους φοιτητές τμημάτων πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και δικτύων με τις τελευταίες εξελίξεις του εξειδικευμένου επιστημονικού – ερευνητικού κλάδου των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, εξελίξεις οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν στα πλαίσια ενός προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού οδηγού σπουδών. Δευτερεύον σκοπός είναι να φέρει σε επαφή τελειόφοιτους – απόφοιτους, διδάκτορες – μεταδιδάκτορες φοιτητές καθώς και εργαζόμενους μηχανικούς της αγοράς, εντός και εκτός Ελλάδος.

Οι ομιλίες οι οποίες έχουν προγραμματισθεί επικεντρώνονται κυρίως σε τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη αποτελεί την καθ’ εαυτού τεχνολογία των Κινητών Επικοινωνιών με τίτλο «Module 1: Mobile technologies, planning & Applications», η δεύτερη εστιάζεται κυρίως στην τεχνολογία των Ασυρμάτων Δικτύων με τίτλο «Module 2: Sensor Networks, Ad-Hoc Networks Technologies & Business aspects» και η τρίτη ενότητα επικεντρώνεται στην εφαρμογή της τεχνολογίας IP στα δίκτυα με τίτλο «Module 3: Core network and IP-based Technologies».

Το Θερινό Σχολείο ATHENA μπορούν να το παρακολουθήσουν φοιτητές τεχνολογικών σχολών παρεμφερούς ειδικότητας με τα δίκτυα, την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν εντούτοις η συμμετοχή τους στα ημερήσια γεύματα καθώς και στις πολιτισμικές εκδρομές απαιτεί την ατομική καταβολή ημερησίου αντιτίμου (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου). Λόγω περιορισμένου χώρου παρακολούθησης ο αριθμός θα περιορισθεί από την οργανωτική επιτροπή. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων & Δικτύων και να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή ακολουθώντας τις οδηγίες. Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου με ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου IRIS ή να επικοινωνείτε με τους διοργανωτές του συνεδρίου:

 

Λούβρος Σπυρίδων

Επίκουρος Καθηγητής
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας

email: slouvros@teimes.gr

Τριανταφύλλου Βασίλειος

Καθηγητής
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας

email: triantaf@teimes.gr

Ασημακόπουλος Γεώργιος

Καθηγητής Εφαρμογών

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας

asim@teimes.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close