Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Θετική στην αυτόνομη λειτουργία του νοσοκομείου Μεσολογγίου, φέρεται να δήλωσε η Μ. Γκάγκα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου

Σε δημόσια ανακοίνωση προέβη ο Προέδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» Βασίλης Μπρούμας, σχετικά με την σύντομη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα, από το Νοσοκομείο.

Ο κ. Μπρούμας εκφράζει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των επαφών και των συζητήσεων της υπουργού ενώ δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς το ζήτημα που της τέθηκε, της αποσύνδεσης και διοικητικής αυτονόμησης του νοσοκομείου.


Η δήλωση Μπρούμα:

«Η Aναπληρώτρια Yπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Γιάννης Καρβέλης επισκέφθηκαν χθες, 23/11/2022, το Νοσοκομείο μας, σε ένα σύντομο πέρασμά τους διάρκειας μιάμισης ώρας, όπου αρκετοί εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματά του, ελλείψεων προσωπικού, κυρίως γιατρών κ.α.

Η υπουργός φαίνεται να ξέρει τουλάχιστον να ακούει, έδειξε ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο και δήλωσε, κατόπιν σχετικής ερώτησής μας για τη διοικητική αποσύνδεση και αυτονόμησή του, πως πιστεύει στην αυτόνομη λειτουργία του, όπως για όλες τις νοσοκομειακές Μονάδες και την συμπληρωματικότητά τους, κατά συνέπεια και στην Αιτωλοακαρνανία.
Απομένει να δούμε τι θα κάνει στην πράξη επ’ αυτού και άλλων ζητημάτων που τέθηκαν μέχρι να ξαναέρθει, πιο επίσημα, όπως δήλωσε η ίδια, μετά τις γιορτές.

Πάντως φάνηκε πως προσπαθούν μαζί με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να βρουν λύσεις και να δώσουν απαντήσεις στις τρέχουσες επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου μέχρι την οριστική (;) ικανοποίηση αυτών των αναγκών από τη σημερινή (;) ή την επόμενη κυβέρνηση.

Τονίστηκε στην υπουργό πως η σωστή, επαρκής, ασφαλής και αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» είναι το τελευταίο οχυρό αξιοπρέπειας που έχει απομείνει στην Ιερή Πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της, η οποία τυγχάνει θύμα χρόνιας και συστηματικής λεηλασίας και ιεροσυλίας και ζητάμε την με κάθε τρόπο επίδειξη σεβασμού απέναντί της από όλους.

Φάνηκε να το κατάλαβε κι αυτό, αλλά θα φροντίσουμε να της το ξαναεξηγήσουμε πιο συγκεκριμένα, αναλυτικά και εις βάθος πολύ σύντομα».

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button