Γεγονότα

Θαύμα: Στο 0% οι φορολογικές παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα!

epi-doy-agrinioΕξωφρενικά χαμηλή παραβατικότητα δείχνουν οι πρώτοι προληπτικοί έλεγχοι της χρονιάς στην αγορά, οι οποίοι γίνονται πλέον αποκλειστικά από τις ΔΟΥ και όχι από το ΣΔΟΕ. Από 4124 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στο δεκαπενθήμερο 6-19 Ιανουαρίου βρέθηκαν μόλις… 253 να φοροδιαφεύγουν. Όλες οι άλλες 3.885 είχαν κόψει κανονικά αποδείξεις, χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα στον έλεγχο. Σε ολόκληρη μάλιστα τη Δυτική Ελλάδα (Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία κλπ) ελέγχθηκαν 149 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκε πως ήταν όλες… άψογες!


Το γεγονός πάντως ότι το ποσοστό παραβατικότητας που εντοπίστηκε ήταν κάτω του 6%, δεν ερμηνεύεται εύκολα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αντίστοιχοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ οδηγούσαν σε φορολογικά πρόστιμα για το 50%-60% των ελεγχομένων επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Από 1.1.2014 που τους ελέγχους ανέλαβαν πλήρως τα συνεργεία των ΔΟΥ υπό τις εντολές του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων κυρίου Χάρη Θεοχάρη, το ποσοστό αυτό συρρικνώθηκε κατά 90%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, κατά το διάστημα 6-19/1/2014 πραγματοποιήθηκαν 4.124 προληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους οι 1.845 αφορούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση.

Σε 239 από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε έλεγχος διαπιστώθηκαν συνολικά 2.170 παραβάσεις. Στις υπόλοιπες 3.885 ελεγχόμενες επιχειρήσεις δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Η παραβατικότητα κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εντοπίζεται κυρίως στη μη έκδοση στοιχείων.

Άνω του 40% επί του συνόλου των προληπτικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα (903) και Θεσσαλονίκη (758). Οι περισσότερες επιχειρήσεις με παράβαση εντοπίστηκαν στην Αθήνα (77) με συνολικά 1.848 παραβάσεις. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια αγγίζει το 5,80%.

http://www.protothema.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button