ΕξελίξειςΠολιτική

Θάνος Μωραΐτης στο Συνέδριο: "Η μεγάλη ανατροπή είναι εφικτή – Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών"

thanos-moraitis-idrytiko-synedrio

  • Η μεγάλη ανατροπή είναι εφικτή αρκεί να το πιστέψουμε – Να δώσουμε ξανά ελπίδα στην ελληνική οικογένεια
  • Να ακούσουμε με σεβασμό την κοινωνία. Να τελειώνουμε με την κεντροαριστερά των ελιτισμών
  • Τις εξετάσεις ευθύνης τις δώσαμε στην πατρίδα – Η ευθύνη δεν είναι ιδεολογία
  • Είναι άλλο να είσαι ταγμένος απέναντι στο λαϊκισμό και άλλο να είσαι μονίμως απέναντι στο λαό κουνώντας του το δάχτυλο
  • Ξεκαθαρίζουμε το στίγμα μας απέναντι στον βαλκανομεταρρυθμιστή Μητσοτάκη και στην fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ
  • Να πούμε ξεκάθαρα, χωρίς στρογγυλέματα ποιες κοινωνικές δυνάμεις και συμμαχίες θέλουμε να εκφράσουμε.

Αισιόδοξος ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η μεγάλη έκπληξη των ερχόμενων εκλογών αν το πιστέψουμε πραγματικά εμφανίστηκε στην ομιλία στο συνέδριο του νεοιδρυθέντος κόμματος, ο π. βουλευτής και υπουργός και νυν Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης ο οποίος ήταν και μέλος του προεδρείου του συνεδρίου.

Ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι «μετά από 8 χρόνια κρίσης και μέσα σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται με ταχύτητες φωτός, με την κοινωνία παραιτημένη και απογοητευμένη έχουμε ιστορικό χρέος να ξεκαθαρίσουμε στους πολίτες ποιοι είμαστε και τι θέλουμε». Όπως είπε χαρακτηριστικά ότι τα χρόνια της κρίσης «ήμασταν απολύτως μόνοι μας. Ζήσαμε στο πετσί μας τα άθλια παιγνίδια του αριστερού και δεξιού λαϊκισμού ζήσαμε τις πλατείες των αγανακτισμένων, τους μύθους και τις συνωμοσίες. Αντιμετωπίσαμε την λάσπη του συστήματος Καραμανλή που όχι μόνο χρεoκόπησε την χώρα αλλά ζήτησε και τα ρέστα».

“Αυτές είναι οι διαφορές μας με δεξιά και ΣΥΡΙΖΑ”

Μάλιστα ο κ. Μωραΐτης απευθυνόμενος στους συνέδρους είπε χαρακτηριστικά: “Γνωρίζω καλά ότι όλο αυτό πέρασε  – πρώτα και κύρια –  πάνω από όλους εσάς. Γιατί είστε όλοι εσείς που δεχτήκατε τον καθημερινό προπηλακισμό επί επτά χρόνια. Στις πλατείες, στο facebook, στις καφενεία, στα οικογενειακά τραπέζια και όμως αντέξατε και είστε εδώ, στηρίξατε την αλήθεια, στηρίξατε τις ιδέες μας. Δεν κάνατε ποτέ πίσω και δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω και δεν θα κάνουμε τώρα πίσω. Γιατί τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης». Ωστόσο, όπως είπε «μόνο που εμείς βάζουμε πρώτα τις ιδέες, το εθνικό συμφέρον και την εθνική συνεννόηση.Δεν θέλουμε να καταρρεύσει η χωρά για να κυριαρχήσουμε εμείς. Αυτή είναι η ποιοτική μας διάφορα με την δεξιά του βαλκανομεταρρυθμιστη Μητσοτάκη που κρύβει την χρεωκοπία Καραμανλή, που χαϊδεύει την ακροδεξιά. Αυτή είναι η διαφορά μας με τους πλαστογράφους της παράταξης, με την τυχοδιωκτική Fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που εξευτέλισε θεσμούς, ιδέες, άξιες και αγώνες της αριστεράς.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

«Πιάνουμε ξανά το νήμα της ιστορίας και της αλλαγής»

Ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας αναφερόμενος στους στόχους του συνεδρίου είπε: “Είμαστε εδώ σήμερα για να πιάσουμε ξανά το νήμα της ιστορίας και της αλλαγής, με ένα εγχείρημα που  για να υλοποιηθεί απαίτησε γενναιότητα και τόλμη απ΄ όλες τις πλευρές. Στο ιδρυτικό συνέδριο είναι η ώρα να καθορίσουμε με αίσθημα ευθύνης το αφήγημα μας για την χώρα και την κοινωνία. Να πούμε ξεκάθαρα, χωρίς στρογγυλέματα ποιες κοινωνικές δυνάμεις και συμμαχίες  θέλουμε να εκφράσουμε. Και σε αυτό πρέπει να είμαστε ακόμα πιο τολμηροί, να μη διστάσουμε να συγκρουστούμε, να κάνουμε ρήξεις. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε μια παράταξη πρωταγωνιστών που θα διεκδικήσει να γίνει κυρίαρχος πόλος στο πολιτικό σκηνικό απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό. Μια σύγχρονη, σοσιαλδημοκρατική παράταξη με ξεκάθαρο σχέδιο αλλαγών με κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο για την επόμενη μέρα.

«Να ακούσουμε την κοινωνία προσεκτικά και με σεβασμό»

Ο π. βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στο ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος Αλλαγής: “H παράταξη αυτή πήγε μπροστά, οδήγησε την χώρα μπροστά όταν δεν δίστασε να συγκρουστεί με παθογένειες. Όταν δεν συμβιβάστηκε με εύκολες λύσεις και ιδέες αλλά και όταν άκουσε με σεβασμό, προσεκτικά την κοινωνία».

Όπως είπε «την δεκαετία του 90 η σοσιαλδημοκρατία απομακρύνθηκε από τον ιδεολογικό της πυρήνα και τα κοινωνικά στρώματα τα οποία την στήριξαν για χρόνια. Η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση και αμηχανία απέναντι στην ελληνική κρίση του 2009 ήταν σε μεγαλο βαθμο προϊόν αυτών των  συμβιβασμών. Η σοσιαλδημοκρατία και η παράταξη μας βάλτωσε όταν δεν υπερασπιστηκαμε τις ιδέες και τις αξίες μας, όταν ασπαστήκαμε το δήθεν αυτονόητο. Όταν είπαμε ότι αυτό είναι και δεν αλλάζει».

«Τέλος στην κεντροαριστερά των ελιτισμών»

Μάλιστα, έκανε λόγο και για την μια «ολόκληρη ελιτίστικη ιδεολογία του αυτονόητου και του δεδομένου που στήθηκε και μιας κεντροαριστεράς που δεν πάει δίπλα στους ανθρώπους αλλά υπερίπταται και όποιος λέει κάτι άλλο χαρακτηριζόταν γραφικός» ενώ είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια : «Ο άνεργος πατέρας στο Περιστέρι, η μητέρα που αγωνιά για την καθημερινή επιβίωση, το ζευγάρι των νέων που έφυγε στην Γερμανία για να βρει εργασία δεν είναι γραφικοί. Είναι οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας , μπορεί να είναι παλιοί σύντροφοι μας με τους οποίους διαφωνήσαμε, από τους οποίους δεχτήκαμε ενδεχομένως μεγάλες επιθέσεις. Ναι, πλανήθηκαν μέσα σε ενα κρίση που γκρέμισε τα πάντα γύρω μας. Είναι όμως οι άνθρωποι που πρέπει να χτίσουμε μαζί το κοινό μας μέλλον».

«Χρειαζόμαστε σοσιαλδημοκρατία για τον άνθρωπο που θα ξαναγεννήσει την ελπίδα»

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της σοσιαλδημοκρατίας: “Δεν νοείται σοσιαλδημοκρατία η οποία να μιλά για την ανεργία αλλά να σνομπάρει τον άνεργο. Δεν νοείται σοσιαλδημοκρατία η οποία να μη σέβεται τον επαγγελματία που δίνει μάχη επιβίωσης, τον νέο αγρότη που πρωτοπορεί. Δεν νοείται σοσιαλδημοκρατία που να μιλά για το σύγχρονο, αποτελεσματικό δημόσιο και να απαξιώνει τον δημόσιο υπάλληλο. Δεν νοείται σοσιαλδημοκρατία που να ταυτίζεται με τις παλιές συμμαχίες των μεταπρατών και των αεριτζήδων. Δεν νοείται σοσιαλδημοκρατία που να φλυαρεί, να περιχαρακώνεται και να αφήνει έξω τον άνθρωπο και να μην δίνει ελπίδα».

Μάλιστα όπως τόνισε «μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έκαψε λέξεις και αξίες αλλά εμείς δεν μπορεί να μην παλέψουμε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στην ελληνική οικογένεια. Είναι άλλο να είσαι ταγμένος απέναντι στον λαϊκισμό και είναι άλλο να είσαι μονίμως απέναντι στο λαό κουνώντας το δάχτυλο. Δεν μπορεί τα όσα λέμε να είναι αποστειρωμένα. Δεν μπορεί το μέτρο σύγκρισης για το τι θα τολμήσουμε να πούμε να είναι η μεζούρα μιας χρεοκοπημένης, αποστειρωμένης πολιτικής, επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής ελίτ που θέλει  – δήθεν – να σώζει μονίμως  την  χώρα από τα καφέ του Κολωνακίου και στα τηλεπαράθυρα. Χρειάζεται όχι απλά να μιλήσουμε αλλά να εκφράσουμε, να δώσουμε εμείς φωνή στην κοινωνία, στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν.

“Η ευθύνη δεν είναι ιδεολογία”

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο: «… σε αυτό δεν μπορεί να μπει μεζούρα. Τις εξετάσεις μας για το αν σταθήκαμε με ευθύνη απέναντι στην πατρίδα τις δώσαμε. Τις εξετάσεις ευθύνης τις δώσαμε και τις περάσαμε με αίμα και δάκρυα αλλά η ευθύνη δεν είναι ιδεολογία». Το όραμα μας για την κοινωνία δεν μπορεί απλά και μόνο η επιστροφή στην κανονικότητα. Η πρόταση μας στους πολίτες δεν μπορεί φυσικά να είναι οι αερολογίες και τα άθλια ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ άλλα δεν μπορεί να είναι και ότι η ανισότητα είναι φυσική εξέλιξη και να ταυτιζόμαστε με αυτούς που το υποστηρίζουν. Τελεία και παύλα».

thecaller.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button