ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Θάνος Μωραΐτης: «Η προοδευτική πλειοψηφία δεν είναι εγχείρημα. Είναι ανάγκη και αίτημα»

Σε συνέντευξή του στη χθεσινή “Κυριακάτικη Μακεδονία” ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης μίλησε εκτενώς για τη διεύρυνση του προοδευτικού χώρου και την ανάγκη δημιουργίας της μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας.

Σημείωσε με νόημα ότι αυτή η προσπάθεια “δε συνιστά απλά ένα εγχείρημα αλλά ανάγκη και αίτημα των προοδευτικών πολιτών που διατρέχουν όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου”


“Ο ιστορικός ρόλος που καλούμαστε να υπηρετήσουμε δεν είναι συγκυριακός. Δεν είναι θέμα λίγων προσώπων. Δεν είναι “ψάρεμα” στο εκλογικό σώμα. Είναι η σύνθεση μιας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας που απαντά στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ο ρόλος μας είναι να μπολιάσουμε τις δυνάμεις που ήδη υπάρχουν, εκφράζονται, παράγουν και να συνυπάρξουμε στο χώρο που πραγματικά ανήκουμε. Αυτή είναι και η απόφαση του Προέδρου, Αλέξη Τσίπρα”, είπε ο κ. Μωραΐτης. Ο Θάνος Μωραΐτης πρόσθεσε, ότι αυτή προσπάθεια έχει προκλήσεις και απαιτήσεις.

Ερωτώμενος για τα περιθώρια συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ αλλά και την διαδρομή του στο ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής είπε ότι οι δομικοί μετασχηματισμοί στον προοδευτικό χώρο δε μπορούν να διαγράφουν την ιστορία. “To ΠΑΣΟΚ είναι ένας ιστορικός χώρος. Έχτισε ένα αυθεντικό και ευρύτατο προοδευτικό μέτωπο στην κοινωνία, στην πολιτική και στη διακυβέρνηση. Εφερε την αλλαγή. Πρόσφερε διεξόδους και ευκαιρίες. Η ουσία αυτή δεν έχει παραγραφεί στη συλλογική συνείδηση του προοδευτικού πολίτη”, σημείωσε. Συμπλήρωσε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από δυνάμεις που συγκλίνουν στις προγραμματικές τους δηλώσεις με κεντρική ουσία ότι “Κανένας εφησυχασμός απέναντι στην επέλαση της συντηρητικοποίησης δεν είναι ανεκτός”.

Σχετικά με την “συνάντηση” των προοδευτικών χώρων ο Θάνος Μωραΐτης είπε ότι “οι γενναίες αποφάσεις θα ακολουθήσουν, όταν ξεπεράσουμε τις προσωπικές πολιτικές. Η πολιτική σύνθεση θα είναι επιτυχημένη μέσα από την πολυσυλλεκτικότητα”.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών και τη στρατηγική της κυβέρνησης ο Βουλευτής σημείωσε ότι “οι προθέσεις για διενέργεια εκλογών δεν ανακοινώνονται. Είναι πάντα στην ευχέρεια του Πρωθυπουργού” και πρόσθεσε “όποια στιγμή και να τις κάνει, θα δώσουμε μάχη νίκης”.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button