Βουλευτικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Θανάσης Παπαθανάσης: “Υπάρχει η δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία” (ηχητικό)

Για τις δυνατότητες που έχει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, τις θέσεις εργασίας που πρέπει να δημιουργηθούν, την στήριξη στον αγροτικό τομέα καθώς και για την επόμενη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης, σε συνέντευξη του στο agriniowebradio.gr.

Ο κ. Παπαθανάσης μίλησε για τους στόχους που έχει θέσει τονίζοντας ότι:

«Όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία μου είναι συνεπής, είναι συνεχής και την γνωρίζει και η κοινωνία. Ξέρω πολύ καλά τα προβλήματα της κοινωνίας, έχω 21 χρόνια στην τοπική Αυτοδιοίκηση, έχω διατελέσει δήμαρχος της Ναύπακτου, μέλος όλων των οργάνων της Αυτοδιοίκησης, είμαι αντιπρόεδρος των φαρμακοποιών της Ελλάδας και αντιπρόεδρος των φαρμακοποιών όλης της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι είμαι ένας άνθρωπος της αγοράς,είμαι όμως περισσότερο ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, με ξέρουν όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες πολύ καλά, ξέρουν καλά το έργο μου, την πορεία μου, την συνέπεια με την οποία έκανα αυτό το έργο και περισσότερο την πίστη μου ότι μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτόν τον τόπο».

Αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά ανεργίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας επισημάνε:

«Αυτη την στιγμή το 70% των νέων είναι άνεργοι στην Αιτωλοακαρνανία, έχουμε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας. Για την ανεργία λοιπόν πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε το κομμάτι της αγροτικής παραγωγής μέσα από προγράμματα τα οποία μπορούν να τρέξουνε, να ενισχύσουμε τον αγροτικό κόσμο, να φέρουμε πάλι τους νέους ανθρώπους κοντά στον αγροτικό τομέα μιας και η Αιτωλοακαρνανία έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στον αγροτικό τομέα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει η δυνατότητα της τουριστικής ανάπτυξης. Η Αιτωλοακαρνανία ενώ είναι ένας πανέμορφος νομός με πάρα πολλά φυσικά κάλλη, με τεράστια πολιτιστική ιστορία, με πάρα πολλά ιστορικά μνημεία όπως τα έξι αρχαία θέατρα, όπως η καστρούπολη της Ναύπακτου, η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, οι τουριστικές περιοχές της Βόνιτσας και του Αστακού, πρέπει να ανεβάσουμε τις υποδομές, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Δεν μπορεί να είσαι ένας τουριστικός νομός χωρίς να έχεις οδικά δίκτυα, χωρίς να έχεις υποδομές αυτού του τύπου που να παρέχουν ασφάλεια, όχι μόνο στον Έλληνα τουρίστα, αλλά και στον τουρίστα της Ευρώπης ή του κόσμου να ταξιδέψει».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η Νέα Δημοκρατία έκανε πολύ σημαντικές ενέργειες στο νοσοκομείο του νομού αλλά όταν έχουμε ένα νοσοκομείο και το έχουμε υποστελεχωμένο από νοσηλευτικό προσωπικό, από γιατρούς, όταν έχουμε Κέντρα Υγείας που κλείνουν γιατί δεν έχουν προσωπικό, όταν δεν υπάρχει γιατρός στην ύπαιθρο να γράψει φάρμακα στους ασφαλισμένους πρέπει να ξεκινήσουμε να τα βάλουμε από την αρχή.

Ο δρόμος έχει δρομολογηθεί αλλά ακόμη η σύνδεση είναι ένα ζητούμενο, λείπει η σύνδεση προς την πλευρά του Αστακού για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό σε αυτή την περιοχή που έχουμε ένα τεράστιο έργο υποδομής, το Πλατυγιάλι.

Έχουμε την γνώση, έχουμε την εμπειρία, είμαστε κοντά στους Αιτωλοακαρνάνες, είμαστε κοντά στους ανθρώπους που θα διοικήσουν την επόμενη μέρα στην Αυτοδιοίκηση να δώσουμε έργο στην Αιτωλοακαρνανία.

Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος ζω στην Αιτωλοακαρνανία, έχω την περιουσία μου στην Αιτωλοακαρνανία, έχω τα φαρμακεία μου εκεί, τα παιδιά μου μεγαλώνουν στην Αιτωλοακαρνανία, εγώ έχω μεγαλώσει στην Αιτωλοακαρνανία. Και όπως σας είπα έχω υπηρετήσει την Αιτωλοακαρνανία από θέσεις ευθύνης επί 21 χρόνια. Περισσότερο όμως αφουγκράζομαι την κοινωνία. Είμαι ένας άνθρωπος που όπως είμαι σήμερα έτσι θα είμαι και την επόμενη μέρα. Έχω γνώση των πραγμάτων. Έχω πίστη και πάθος να δώσω σε αυτόν τον τόπο».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button