ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Θ. Παπαθανάσης στον ΟΑΣΕ: «Πρωταρχικής σημασίας η ασφάλεια των ευάλωτων ομάδων σε εμπόλεμες ζώνες»

O Θανάσης Παπαθανάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχε στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στο Γερεβάν της Αρμενίας, το διάστημα 17-19/11, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με αξιωματούχους από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού της Αρμενίας Nikol Pashinyan, της προέδρου του ΟΑΣΕ Pia Kauma, του ΓΓ του ΟΑΣΕ Roberto Montella, καθώς και με τον ελληνικής καταγωγής γερουσιαστή του Καναδά Housakos Leo. Ουσιαστικές επαφές έλαβαν χώρα και με την Κυπριακή αποστολή και τον επικεφαλής της και Αντιπρόεδρο του ΟΑΣΕ Κυριάκο Χατζηγιάννη. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ απετέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία να συζητηθεί η περιφερειακή σταθερότητα και η συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής μας και ευρύτερα. Ο κ. Παπαθανάσης στις συναντήσεις ανέδειξε τη σημασία του διαλόγου για το κοινό μας μέλλον.


Στη Σύνοδο ο κ. Παπαθανάσης τοποθετήθηκε πάνω σε δύο κρίσιμα ζητήματα για τον ΟΑΣΕ, την ασφάλεια και το ρόλο του ΟΑΣΕ στις εμπόλεμες ζώνες καθώς και την προστασία ευάλωτων ομάδων σε αυτές. Πιο συγκεκριμένα για την ασφάλεια ανέφερε:

«Η συναντίληψη στην άσκηση ενεργούς διπλωματίας βασισμένη στις κοινές μας αξίες του Φιλελευθερισμού και της Δημοκρατίας είναι το απόλυτο εργαλείο που έχει στα χέρια του κάθε Δυτικό Κράτος και με αυτό μπορούμε να εδραιώσουμε μία κουλτούρα Ασφαλείας στην περιοχή». Όσον αφορά την προστασία των ευάλωτων ομάδων σημείωσε: «Η αφοσίωση μας είναι σε αυτούς που επηρεάζονται άμεσα από τις ένοπλες συγκρούσεις. Ας δουλέψουμε μαζί για να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα προστασίας των ευάλωτων ομάδων (άμαχοι, γυναίκες, παιδιά) στις εμπόλεμες ζώνες».

papathanasis gerevan (2)

papathanasis gerevan (3)

papathanasis gerevan (4)

papathanasis gerevan (5)

papathanasis gerevan (6)

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button