Pressαρίσματα

Τερμάτισε το κράξιμο στο Αγρίνιο: βαριές κουβέντες για πόλη που δεν ξέρουν…

geg-agora-xristougenna-agrinio1Αν δεν έχετε διαβάσει το άρθρο του Σταμάτη Ζαχαρού στο m.news247.gr με τίτλο «Πουλημένε επενδυτή θα σου φάμε το αυτί» έχετε την γνωστή άποψη για το Αγρίνιο, εκείνη που έχει όποιος δεν έχει περάσει ποτέ από την πόλη. Δηλαδή καμία άποψη. Κάτι αόριστα από φήμες, με ολίγη από Ράμμο, για έναν τόπο που έχει τα δικά του προβλήματα όπως όλοι οι τόποι στην ελληνική επαρχία.

Έναν τόπο που δεν απομονώθηκε από μόνος του, ούτε έστειλε επειδή το επέλεξε γενιές ολόκληρες στην Αθήνα, να δουλέψουν σε δημόσια παραμάγαζα πολιτικών και σε δουλειές του ποδαριού, εγκαταλείποντας την παραγωγή και μισώντας την καινοτομία. Έναν τόπο μικρογραφία της Ελλάδας με τα καλά του και τα άσχημά του που τον έμαθαν έτσι εκείνοι που ήθελαν κομματικούς πελάτες.

Αν το έχετε διαβάσει όμως το συγκεκριμένο άρθρο, θα νομίζετε ότι εδώ ευδοκιμούν οι πιο αιμοσταγείς έμποροι της Ελλάδας και οι πιο καταγέλαστοι φιλελεύθεροι δεξιοί. Διότι οι έμποροι σε κάποιο σημείο αποκαλούνται «τραμπούκοι»(σ.σ. κόψε κάτι) οι δε της πλειοψηφούσας παράταξης βρίσκονται κατηγορούμενοι γιατί ο Τζήμερος ή ο Στέφανος Μάνος δεν παίρνουν από 25% έκαστος…

Τι να κάνουμε βρε παιδιά από την Αθήνα, ούτε το Αγρίνιο φταίει που δεν υπάρχει αληθινή φιλελεύθερη συνείδηση στη χώρα και στην οικονομία, ούτε οι τοπικοί έμποροι φταίνε που τους φοβίζουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Αλλιώς πρέπει να διδαχτούμε όλοι τους όρους της ανοιχτής οικονομίας και όχι με βρισίδια και προσβολές.

Και σας το λέμε αυτό, ω άνδρες Αθηναίοι, εμείς που κατηγορούμαστε γιατί δεν είμαστε αρκούντως αντιμνημονιακοί ή υπέρ του κρατικού παρεμβατισμού και τα ακούμε συχνά από τους οπαδούς του κάθε είδους συγκεντρωτισμού.

Μην ερμηνεύετε πόλεις που δεν έχετε πάει ποτέ από όσα διαβάζετε στα social media. Μπορεί τα σχόλια γι’ αυτό που έγινε κατά 80% να ήταν ενάντια, ειδικά των νέων. Μη νομίσετε όμως πως αυτό ακούγεται στην τοπική κοινωνία. Μην νομίσετε ότι στο Αγρίνιο ο λαός θέλει πλουραλισμό και σηκώνει τα πανό για την ανοιχτή οικονομία. Τουμπεκί ψιλοκομμένο πέφτει κι αν έχετε σε κάτι δίκιο είναι πως πρόκειται για βαθιά ριζωμένες απόψεις για το ποιος δικαιούται να μιλάει. Εδώ, άνδρες Αθηναίοι, βλέπεις ανθρώπους που δουλεύουν στα 8μηνα και τα καταγγέλλουν με την πρώτη ευκαιρία ως «γαλέρα»! Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, σίγουρα κάποιοι κρατάνε τις μικρές πόλεις στα δικά τους μέτρα αλλά δεν είναι οι έμποροι τραμπούκοι, ούτε οπισθοδρομικοί.

Απλά βλέπουν να μην υπάρχει σχέδιο για τίποτε και κανείς να μην τους εξηγεί επαρκώς πως η ανοιχτή αγορά τους ευνοεί. Εκείνο το ρημάδι το παραεμπόριο άλλωστε είναι χειρότερο πρόβλημα από τα Η&Μ και το ξέρουν όλοι αυτό.

Οπότε μην γενικεύετε. Και κάτι τελευταίο: αυτό το θέμα με το αυτί του Ράμμου το έχουμε εξαντλήσει. Δεν μπορεί όταν αναφέρετε το Αγρίνιο να το ανακαλείτε για να χαρακτηρίσετε τα…ένστικτά μας. Πέρασαν 40 χρόνια, ο Παναιτωλικός είναι χρόνια στην Α΄ Εθνική και αποτελεί πρότυπο μη-βίας στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δεν σας το είπε κανείς αυτό; Έχετε χάσει επεισόδια και δεν ρωτάτε κιόλας…

Διαβάστε το άρθρο του Σταμάτη Ζαχαρού ΕΔΩ

η συντακτική μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button