ΔιεθνήΡοή Ειδήσεων

Τέμπη: Τριήμερο εθνικό πένθος στην Κύπρο, δημοσία δαπάνη οι κηδείες των δύο νέων

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία θρηνεί τον χαμό δύο νέων παιδιών στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κήρυξε τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας των δύο Κυπρίων φοιτητών, οι σοροί των οποίων ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος. Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη, προστίθεται.


«Με συγκλονισμό και βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, σημειώνεται.

Διαβάστε Επίσης

Συλλυπητήριο τηλεφώνημα από τον Ερσίν Τατάρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήδη έχει επικοινωνήσει με τις οικογένειες των δύο θυμάτων, με τους γονείς της Αναστασίας και του Κυπριανού, τους μετέφερε τη συμπαράσταση της Πολιτείας και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και έχει δεχθεί τηλεφώνημα από τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξέφρασε συλλυπητήρια για τον χαμό των δύο φοιτητών».

reader.gr

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button