Γεγονότα

Τεχνικός σύμβουλος οικογένειας Λαγούδη: Σωρεία λαθών και παραλείψεων στην αυτοψία

lagoudi-6

Σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων από την Ασφάλεια του Αγρινίου, δηλώνει πως διαπιστώνει ο  Ανδριανός Γκουρμπάτσης,  Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός και Ειδικός Ερευνητής, που ενεργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος της οικογένειας Λαγούδη

Με βάση μάλιστα την αυτοψία αυτή ο κ. Γκουρπάτσης, που είναι ειδικός στα εγκλήματα εμπρησμού, συνέταξε έκθεση 42 σελίδων , όπου και περιγράφει και αναλύει τα λάθη όπου έχει διαπιστώσει στην αυτοψία της αρμόδιας προανακριτικής αρχής . Σύμφωνα με τον ίδιο , διαπιστώθηκε αλλοίωση της συνολικής πραγματικής εικόνας της πυρκαγιάς στο αυτοκίνητο της 44χρονης κι έτσι δεν μπορεί η αυτοψία να συμβάλει στην αναζήτηση της αλήθειας, αφού αμφισβητείται ευθέως η αξιοπιστία της.

Λέει συγκεκριμένα ο κ. Γκουρμπάτσης:

“Για την έκθεση αυτοψίας που συντάχθηκε από την Ασφάλεια Αγρινίου, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η ως άνω Υπηρεσία, για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη και η οποία μου παραδόθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας Δικηγόρο κ. Βασίλη Ταουξή, προκειμένου, ως Τεχνικός Σύμβουλος, να προβώ, λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειρίας μου στη διερεύνηση των εγκλημάτων εμπρησμού, αλλά και του επιστημονικού (νομικού) συγγραφικού έργου μου, σας πληροφορώ τα εξής:

   Η αυτοψία, ένα ιδιαίτερο και αυτοτελές αποδεικτικό μέσο στο ισχύον ποινικό δικονομικό σύστημά μας και η πρώτη – ίσως η σημαντικότερη – ανακριτική πράξη σε μια ποινική υπόθεση, που ασκεί ουσιώδη επιρροή στην έκβαση της ποινικής δίκης και γενικά μιας ποινικής υπόθεσης, έχει ως σκοπό, κατά τη διάταξη του άρθρου 180, παρ. 1 ΚΠΔ, τη βεβαίωση τέλεσης του εγκλήματος και των περιστάσεων υπό τις οποίες αυτό τελέστηκε, η ανακάλυψη του δράστη και η εξασφάλιση των αποδεικτικών στοιχείων, που υπόκεινται σε αλλοίωση.
 44xroni-katochi-aftokinito (2)
Στην πολυσέλιδη (42 σελίδων) έκθεση που συνέταξα και ήδη από χθες παρέδωσα στον ως άνω εντολέα μου Δικηγόρο κ. Β. Ταουξή αναφέρω, ότι στην έκθεση αυτοψίας – έρευνας και κατάσχεσης πειστηρίων της ως άνω προανακριτικής αρχής διαπίστωσα σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων της ανωτέρω προανακριτικής αρχής, όπως ειδικότερα εντοπίζω, αναλύω και περιγράφω σ΄ αυτήν, εξ αιτίας των οποίων αλλοιώνεται η συνολική πραγματική εικόνα της σκηνής της πυρκαγιάς (τόπο εγκλήματος).
Κατόπιν τούτου και υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν επιτελείται ουσιαστικά η κατά τον προαναφερόμενη διάταξη του ΚΠΔ απορρέουσα αποστολή της συγκεκριμένης αυτοψίας, αφού τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία της έκθεσης και δεν μπορεί να συμβάλει στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας της υπόθεσης, που εν τέλει αποτελεί και το αντικείμενο της απόδειξης κάθε ποινικής υπόθεσης!”
Σύμφωνα με το star.gr , η έκθεση του Ανδριανού Γκουρμπάτση καταλήγει σε τρία συμπεράσματα:
  • Η Ειρήνη Λαγούδη ήταν στη θέση του συνοδηγού και όχι του οδηγού όπως διαρρέεται και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου
  • Το αποτύπωμα παπουτσιού το οποίο βρέθηκε στο τζαμί στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκίνητου ανήκει στην άτυχη γυναίκα και έγινε όπως ισχυρίζεται ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κατά την μεταφορά της στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
  • Η ύπαρξη αιθάλης στο εξωτερικό μέρος του αυτοκίνητου στην πλευρά του οδηγού σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι, άνοιξαν την πόρτα ενώ καιγόταν η  Ειρήνη Λαγούδη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button