ΕξελίξειςΠολιτική

Τα Υπουργεία δηλώνουν αναρμόδια για την οδική ασφάλεια των πολιτών του ορεινού Θέρμου

koi-thermo

Αναφορά κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ορεινό Θέρμο με τους μη ασφαλτοδρωμένους δρόμους, σύμφωνα και με σχετικό υπόμνημα των Συλλόγων των Ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου. Παρόλα αυτά, Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δήλωσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι δεν έχει αρμοδιότητα, ενώ το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών, αφού πρώτα ενημέρωσε για ποσά που έχουν προϋπολογιστεί για άλλους σκοπούς, εν τέλει παρέπεμψε στο μη αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου της κα Φούντα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η διαχρονική απαξίωση του κράτους για τις υποδομές στην Αιτωλοακαρνανία, φαίνεται πως έχει αιτία: Τα αρμόδια Υπουργεία δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιος είναι υπεύθυνος για τα έργα! 

Αυτό προέκυψε από την Αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, σχετικά με την απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στο ορεινό Θέρμο, αφού δεν έχει καν ασφαλτοδρωμένους δρόμους, σύμφωνα και με σχετικό υπόμνημα των Συλλόγων των Ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου.


Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δήλωσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι δεν έχει αρμοδιότητα, ενώ το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών, αφού πρώτα ενημέρωσε για ποσά που έχουν προϋπολογιστεί για άλλους σκοπούς, εν τέλει παρέπεμψε στο μη αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών!

Τελικά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την ταλαιπωρία των κατοίκων;  Ποιος θα αναλάβει την αναβάθμιση της οδικής υποδομής και διασύνδεσης; Ποιος θα εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης; 

Καλούμε όλους τους συναρμόδιους να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύση για το ορεινό Θέρμο, αφού δυστυχώς κατέστη προφανές πως αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο μία «βαβέλ μη αρμοδίων».

Η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών είναι μη διαπραγματεύσιμα αγαθά και το κράτος δεν μπορεί να αποποιείται τις ευθύνες του. Αναμένουμε – μετά και από αυτή την παρέμβαση – να υπάρξει έστω ευαισθητοποίηση και να προωθηθούν οι αναγκαίες προτάσεις και λύσεις.

Οι σχετικές απαντήσεις γνωστοποιήθηκαν και στον Δήμο Θέρμου, από όπου αναμένουμε πρωτοβουλίες, στις οποίες και συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, όσο μπορούμε, όπου και όποτε μας ζητηθεί.

Oι απαντήσεις του κοινοβουλευτικού έλεγχου:

Απάντηση ΥΠΟΜΕΔΙ για ορεινό δίκτυο Θέρμου

Απάντηση ΥΠΕΣ για ορεινό δίκτυο Θέρμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close