Αυτοδιοίκηση

Τα ψηφίσματα της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

po-dimotiko-26-10-201571.  Ψήφισμα περί μη μείωσης της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι    Π Α Μ Ψ Η Φ Ε Ι

Ταυτίζεται πλήρως με το σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος και εκδίδει το κάτωθι ψήφισμα:

«Η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου σημαίνει πρακτικά ότι οδηγεί είτε σε μη ανανέωση μέρους των συμβάσεων, είτε σε μείωση του ήδη πενιχρού μεροκάματου των καθαριστριών. Οι συμβασιούχες, Σχολικές Καθαρίστριες που ως γνωστόν προσλαμβάνονται για δέκα (10) μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση της αίθουσες που υπογράφουν με την σύμβαση τους, (παρότι υποχρεωτικά χρεώνονται και καθαρίζουν επίσης όλους τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς αμοιβή – Τουαλέτες, Γραφεία, Σκάλες, Προαύλιο), πέρυσι αμειβόταν με 28€ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280€ μηνιαίως, με την νέα απόφαση θα υποστούν μείωση 28€.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου δηλώνει κάθετα την αντίθεσή του και ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μείωση της χρηματοδότησης, αλλά αντίθετα να καλύψει το σύνολο των αναγκών σε σχολικές καθαρίστριες με σταθερή δουλειά και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους».

 

 2.Ψήφισμα περί μη κατάργησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων στον κλάδο της καθαριότητας των Δήμων.

 Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι    Π Α Μ Ψ Η Φ Ε Ι

 Ταυτίζεται πλήρως με το σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος και εκδίδει το κάτωθι ψήφισμα:

«Στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων και των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – δανειστών φαίνεται να μπαίνει και το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους.

Είναι οι εργαζόμενοι που σηκώνουν το βάρος της Καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων, των Νεκροταφείων και που με σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες τους είχαν καταφέρει να βγαίνουν στην σύνταξη, πριν αφήσουν και την ψυχή τους στην δουλειά. Τα δομημένα εργατικά δικαιώματα τους είναι εμπόδιο για την εφόρμηση του ιδιωτικού κεφαλαίου σε αυτούς τους κρίσιμους, για τις λαϊκές ανάγκες τομείς.

Σήμερα επιβαρύνοντας κατά αποκλειστικότητα τους δημότες, όλοι γνωρίζουμε, ότι με δυσκολία καταφέρνουν οι δήμοι να κρατήσουν σε λειτουργία αυτούς τους τομείς! Καραδοκούν οι μεγαλοεργολάβοι. Το πουλόβερ των ιδιωτικοποιήσεων έχει ξεκινήσει να ξηλώνεται και είναι έργο όλων των αστικών κυβερνήσεων.

Δεν θα επιτρέψουμε το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, την κατάκτηση των ΒΑΕ στον κλάδο της καθαριότητας. Θα επακολουθήσει νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και φοροεπιδρομής στο λαό μέσω και των δήμων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου στέκεται αλληλέγγυα στις κινητοποιήσεις και στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στον κλάδο της καθαριότητας των Δήμων, για τη μη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών».

 

  1. Ψήφισμα σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας.

 Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι    Π Α Μ Ψ Η Φ Ε Ι

 Κινούμενο στο πλαίσιο του σχετικού ψηφίσματος που εκδόθηκε με την υπ’ αριθμ. 320Β/2014 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο εκδίδει το κάτωθι ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, συμμεριζόμενο απόλυτα τους πολίτες των οποίων η πρώτη κατοικία κινδυνεύει εξαιτίας του ότι μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προβεί στην νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς εκ μέρους των Τραπεζών:

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ότι πρέπει να προφυλαχθούν οι πολίτες, που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

ΖΗΤΑ να διατηρηθούν όλες οι προστατευτικές διατάξεις που ισχύουν ώστε να σταματήσει η αγωνία και ο τρόμος των πολιτών, από το γεγονός ότι θα «βγουν» τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό.

ΖΗΤΑ την επέκταση των προστατευτικών διατάξεων και στα «επαγγελματικά» δάνεια ώστε να σταματήσει ο τρόμος των επαγγελματιών από το γεγονός ότι θα αναγκαστούν να διακόψουν την δραστηριότητά τους και να οδηγηθούν στην ανεργία».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button