ΕξελίξειςΠολιτική

Τα οργανωτικά απασχολησαν τον ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

po-syriza-13-1-14aΤα ζητήματα του καταμερισμού αρμοδιοτήτων της νέας γραμματείας στην τοπική Οργάνωση, ο κεντρικός άξονας των αυτοδιοικητικών εκλογών και η συγκέντρωση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία και θα συγκροτηθεί η αυτοδιοικητική κίνηση στο Αγρίνιο, απασχόλησαν πριν από λίγη ώρα τη συγκέντρωση της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο. Όσα ακούστηκαν, πέραν του στενού αρχικού πλαισίου της όλης συζήτησης, είχαν αρκετό ενδιαφέρον.

Αιχμές πως  δεν προσκλήθηκαν μέλη  ακούστηκαν από παρευρισκόμενους, όταν ο  νέος γραμματέας κ. Ζέρης στην αρχή της εισήγησής του ανέφερε ότι η πρώτη αυτή συγκέντρωση των μελών για το νέο έτος δεν χαρακτηρίστηκε από την απαιτούμενη προσέλευση.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου εξήγησε πως έγινε η απαιτούμενη διαδικασία για να προσκαλεστούν όλα τα μέλη και συνέχισε με την ανάγνωση των ονομάτων των μελών και τις αρμοδιότητες επιμερίστηκαν για θέματα οργανωτικά, τοπικής αυτοδιοίκησης, οικονομικά, υγείας, νεολαίας, γραφείου τύπου κλπ.

po-syriza-13-1-14c

Ο κ. Ζέρης τόνισε μάλιστα πως ο καταμερισμός «δεν θα έχει τύχη εάν δεν συμπληρωθεί από μέλη που να μπορούν να συμμετέχουν σε επιτροπές», που θα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και θα δραστηριοποιούνται στον κάθε τομέα.

Αναφορές έγιναν και σε οικονομικά ζητήματα και εκκρεμότητες της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, με τον Γραμματέα να τονίζει πως γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια πλέον να μπουν σε μια σειρά τα οικονομικά της οργάνωσης.

Για την ίδρυση αυτοδιοικητικής κίνησης μέσω της διαδικασίας της επόμενης Κυριακής ο κ.Ζέρης ανέφερε πως στόχος είναι η ανάδειξη προσώπων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  που θα αποτελούν «μια νέα γενιά αυτοδιοικητικών στελεχών με κεντρικό άξονα την ανατροπή των μνημονίων και του Καλλικράτη».

po-syriza-13-1-14b

Έχει συνταχθεί μάλιστα και σχετικό κείμενο με τα παραπάνω  το οποίο καλούνται να υπογράψουν τα μέλη του κόμματος στο Αγρίνιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ανάγνωση επιστολής της Νομαρχιακής Οργάνωσης, με την οποία ζητά την επανάληψη των εκλογών για Νομαρχιακή Επιτροπή «για καταστατικούς λόγους».

«Η υλοποίηση του αιτήματος βαραίνει όλους εμάς αλλά και αυτούς που αποφάσισαν την εξέλιξη αυτή. Και καλώς την αποφάσισαν αφού δεν μπορεί και δεν πρέπει το Νομαρχιακό Όργανο να μην εκπροσωπείται από όλες τις τάσεις του κόμματος», ανέφερε ο κ. Γιάννης Κολοβός ,στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button