Δυτική Ελλάδα

Tα ακίνητα του Υπουργείου Εργασίας στην Αιτωλοακαρνανία

epi-ypourgeio-ergasias

Στην καταγραφή όλων των ακινήτων που διαθέτουν οι υπηρεσίες του (κυρίως ασφαλιστικά Ταμεία) προχώρησε το Υπουργείο Εργασίας. Στους σχετικούς πίνακες που δημοσιοποίησε παρουσιάζονται όχι μόνον τα κτίρια ανά νομό και η αξία τους, αλλά και τα ακίνητα εκείνα που ενοικιάζουν οι  υπηρεσίες του Υπουργείου με το ενοίκιο που πληρώνουν.

Σε σχετικό πίνακα παρουσιάζεται το πλήθος και η αντικειμενική αξία των ιδιόκτητων ακινήτων ανά νομό.
Στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν έξι κτίρια  εμβαδού 22.704 τετραγωνικών και αντικειμενικής αξίας 5.237.915 ευρώ

Αντίστοιχα οι υπηρεσίες του Υπουργείου στην Αιτωλ/νία ενοικιάζουν εννέα κτίρια εμβαδού 4.409 τετραγωνικών με ενοίκιο 16.408 ευρώ, ποσό που καταμερίζεται σε 3,72 ευρώ ανά τ.μ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενιαίας Βάσης, που δημιουργήθηκε από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε το 63% του συνόλου της αντικειμενικής αξίας ανήκει στους τρεις μεγαλύτερους ασφαλιστικούς φορείς (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ). Το ΙΚΑ διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό ιδιόκτητων ακινήτων (202 ακίνητα) που αντιστοιχούν στο 40,1% του συνόλου των ακινήτων των φορέων και η αντικειμενική τους αξία ανέρχεται στο 46,9% του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των ταμείων. Ακολουθεί ο ΟΑΕΕ με 81 ακίνητα και το ΕΤΑΑ με 73 ακίνητα.

Η συνολική αντικειμενική αξία των κτηρίων που ανήκουν στα ασφαλιστικά Ταμεία ανέρχεται στα 1.288.390.434,39 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία των οικοπέδων στα 140.955.786,76 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button