Αυτοδιοίκηση

Συζήτηση για κολυμβητήριο, εκλογικά περίπτερα και νυχτερινή φύλαξη στο ΔΑΚ

po-dimotiko-5-11-14gΜόλις δυο θέματα στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου, που ολοκληρώθηκε μέσα σε κάτι παραπάνω από μισή ώρα και περιλάμβανε όμως θέματα που έπρεπε να συζητηθούν πριν από τις εκλογές.

Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε από τις παρατάξεις “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Ανυπότακτο Αγρίνιο” το θέμα της καθυστέρησης στην συνεδρίαση της διαπαραταξιακής, ώστε να αποφασιστεί η χορήγηση χώρων για τα κόμματα στο κέντρο του Αγρινίου.

Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, η σχετική πρόσκληση για την διαπαραταξιακή έχει ήδη σταλεί στα κόμματα και εξήγησε πως η καθυστέρηση οφείλεται στην επίσης καθυστερημένη αποστολή των αναγκαίων εγγράφων στον δήμο. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός πως ο κ. Καζαντζής αν και κλήθηκε απο της δυο παρατάξεις να μην καλέσει τη Χρυσή Αυγή, το αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν προτίθεται να παρανομήσει!

Το θέμα της τοποθέτησης καμερών σε δημόσιους χώρους από τον δήμο ζήτησε να συζητηθεί ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέλιος Μερμίγκης με το αίτημα να απορρίπτεται ως μη επείγον, ενώ στη συνέχεια εγκρίθηκε η παράταση της σύμβασης με πρατηριούχο για την συνέχιση χορήγησης πετρελαίου στα σχολεία του δήμου μέχρι να τελεσφορήσει ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο κ. Σπύρος Αδάμης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , έθεσε ερωτήματα – παράπονα που όπως είπε δέχεται σχετικά με τις ποσότητες που παραδίδονται και τις τιμές του πετρελαίου. Ειδικά για το πρώτο ζητήθηκε από τον δήμαρχο κ. Παπαναστασίου να πιεστούν οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών , ώστε να κάνουν ογκομετρήσεις.

Κολυμβητήριο

Ο κ. Μερμίγκης επίσης έθεσε το θέμα της μη λειτουργίας του κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ Αγρινίου. Σχετικά απάντησαν τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης όσο και ο Γιώργος Παπαναστασίου.  Ο κ. Γκριζης συγκεκριμένα είπε πως το κολυμβητήριο παραδόθηκε σε κακή κατάσταση και απαιτούνταν μια σειρά από εργασίες ώστε να αδειοδοτηθεί, οι οποίες και γίνονται. Εκανε γνωστό μάλιστα πως την εβδομάδα μετά τις εκλογές το κολυμβητήριο θα παραδοθεί ενώ την Τετάρτη θα καλέσει σε συνάντηση τους Συλλόγους της περιοχής για σχετική ενημέρωση.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Παπαναστασίου τόνισε πως η νέα δημοτική αρχή αντιμετώπισε συνολικά πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων και αδειδοτούνται κατά προτεραιότητα. Σημείωσε μάλιστα πως η δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε να ολοκληρωθούν 136 φάκελοι.

Νυχτερινή φύλαξη στο ΔΑΚ

Τέλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε κατά πλειοψηφία έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού έτους 2015, για ποσό που θα διατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία security που θα εποπτεύει τη νύχτα το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Αγρινίου. Ο δήμαρχος Αγρινίου τόνισε πως δεν πάει άλλο με το πλιάτσικο που παρατηρείται στο ΔΑΚ, μετά και την κλοπή τεσσάρων χιλιάδων λίτρων πετρελαίου πριν λίγες μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close