Δυτική Ελλάδα

Eκδήλωση αφιερωμένη στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης(φωτο)

pol-panagia-eleousa-ekdhlosi2

Με θέμα «η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ( Σ.Υ.Δ.)-Οικοτροφείο για άτομα με νοητική υστέρηση ως δείκτης κοινωνικής Συνοχής και Πολιτισμού», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα εκδήλωση-συζήτηση από το Δ.Σ του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου.

pol-panagia-eleousa-ekdhlosi3

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Εργαστηρίου κ. Δημήτρης Χειμαριώτης στο agriniopress.gr, η εκδήλωση είχε διττό σκοπό. Να τιμήσει αφ’ενός τα άτομα με αναπηρία και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει, στοχεύοντας στην κοινωνική αποδοχή και κοινωνική ένταξη αυτών των ανθρώπων. «Είναι δε αφιερωμένη στη στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-Οικοτροφείο. Ένας νέος θεσμός που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων με νοητική υστέρηση που στερούνται γονεικής φροντίδας. Λειτουργεί σαν κατοικία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κλειστή περίθαλψη ή νοσηλεία. Απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών που ή χάνουν τους γονείς τους ή που οι συνθήκες εντός της οικογένειας θεωρούνται ακατάλληλες».

pol-panagia-eleousa-ekdhlosi5

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος η κα Έφη Μπέκου, Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο κ. Γιώργης Κοντογιώργης τ. Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, ο κ. Michael Crowley, Εκπρόσωπος της E.P.R.

Συντόνιζε ο δημοσιογράφος  της Ετ3 κ. Παντελής Σαββίδης

pol-panagia-eleousa-ekdhlosi7

Μεταξύ των παρευρισκομένων απήυθηναν χαιρετισμό, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Π.Μοσχολιός, αλλά και η πρόεδρος του Εργαστηρίου Παναγία Ελεούσα κα Μαρία Τσούτσου, η οποία και συγκίνησε με τα όσα είπε, στην προσπάθειά της να εξηγήσει τον μακρύ δρόμο μιας οικογένειας που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί με νοητική υστέρηση. «Φανατιστείτε έναν κόσμο που όλοι θα ήταν όμορφοι, ψηλοί, έξυπνοι, αθλητές. Είναι ίσως μια δελεαστική εικόνα, αλλά, πείτε μου… Που χωράει σε αυτή την εικόνα η έννοια της διαφορετικότητας που κάνει τον κόσμο μας να έχει τόσο ενδιαφέρον; Που θα χωρούσαν έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η συμπόνια και η αλληλοβοήθεια;»

pol-panagia-eleousa-ekdhlosi9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button