Γεγονότα

Σύστημα εισροών – εκροών: Η μόνη λύση για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς καυσίμων (φωτο)

epi-systhma-eisroon-ekroon-epimel2

Η ημερίδα με θέμα την εγκατάσταση συστημάτων εισροών – εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή από πρατηριούχους των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Ιονίων Νήσων, Φωκίδας, Ηλείας, Ευρυτανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

epi-systhma-eisroon-ekroon-epimel5

Την ημερίδα- έκθεση των συστημάτων συνδιοργάνωσαν η Ένωση Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας- Λευκάδας και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, με τον πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών κ. Δημοσθένη Κακούρη, να δηλώνει σχετικά με το σύστημα κατά την εισήγησή του: «Πρόκειται για ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης που ελέγχει και καταγράφει τις εισερχόμενες και εξερχόμενες ποσότητες καυσίμων. Το σύστημα αυτό είναι συνδεδεμένο με το Υπουργείο Οικονομικών και θα βοηθήσει στην ομαλή διακίνηση καυσίμων, τον υγιή ανταγωνισμό, τον έλεγχο της ποσότητας και της ποιότητας των καυσίμων, καθώς επίσης και την πάταξη του λαθρεμπορίου».

Και για αυτόν τον απόλυτο έλεγχο στην ποσότητα βενζίνης που πληρώνει ο καταναλωτής και σε αυτή που βγαίνει τελικά από τη δεξαμενή, που είναι και ο ουσιαστικός στόχος του συστήματος έκαναν λόγο εκπρόσωποι του Υπουργείο Ανάπτυξης και μεταφορών, αλλά και οι εκπρόσωποι εταιριών εγκατάστασης του συστήματος.

epi-systhma-eisroon-ekroon-epimel1

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Μιχάλης Κιούσης από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί η προσπάθεια αυτή, χαρακτηρίζοντας το ολοκληρωμένο σύστημα εισροών εκροών ως το «ύστατο μέσον επιβίωσης του κλάδου που άργησε να τεθεί σε εφαρμογή αλλά και τώρα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο», ενώ μίλησε για την ανάγκη να γίνει αυτή η άμεση διασύνδεση και να αρχίσει το σύστημα να λειτουργεί παράλληλα σε όλα τα πρατήρια. «Θα το θεωρήσουμε επικοινωνιακό τρικ από πλευράς κυβέρνησης αν κάτι τέτοιο δεν γίνει άμεσα, παράλληλα και όπως ακριβώς πρέπει για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άλλο μέσον δεν υπάρχει για την νομιμοποίηση και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς των καυσίμων. Όλο τα άλλα είναι ημίμετρα. Πρέπει όλοι μαζί να πολεμήσουμε για να είμαστε και τον επόμενο χρόνο βενζινοπώλες», σχολίασε ο ίδιος.

epi-systhma-eisroon-ekroon-epimel3

Αλλά και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπ. Ανάπτυξης κ. Εδμόνδος Σασαρώλης εξήγησε τη σημασία του να παρακολουθείται επακριβώς το τι συμβαίνει στις δεξαμενές και τις αντλίες κατά την παροχή των καυσίμων, ώστε να μη συμβαίνουν παρατυπίες. «Εκείνοι που είναι εντάξει στον τρόπο με τον οποίο κάνουν τη δουλειά τους, όχι απλά δεν έχουν κάτι να φοβηθούν, αλλά έχουν μόνο να κερδίσουν από το σύστημα αυτό», ανέφερε σε δηλώσεις του στο agriniopress.gr.

epi-systhma-eisroon-ekroon-epimel4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button