Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σύσκεψη στο ΕΚΑ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ: “Δεν έγιναν επεισόδια στην Καλαμάτα” (φωτο)

Σύσκεψη αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, σωματείων μελών του και εργαζομένων της περιοχής έγινε το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο με θέμα τα όσα συνέβησαν στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

Ένα συνέδριο που εν διεξήχθη ποτέ, εξαιτίας της διαμαρτυρίας μελών του ΠΑΜΕ , ενώ αξιοσημείωτο είναι πως και σήμερα έγιναν επεισόδια sστην Ολομέλεια της ΓΣΕΕ και πάλι με πρωταγωνιστές, στελέχη του ΠΑΜΕ.

Εισηγητής στη σύσκεψη στο Αγρίνιο, ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Μιχάλης Κατσιγιάννης, ενώ αρχικά μίλησε ο αντιπρόεδρος, Πάνος Πατούλας.

“Νόθο Συνέδριο”

“Οι αντιπρόσωποι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ – ομάδα Βασιλείου του ΣΥΡΙΖΑ) δεν προσήλθαν ποτέ για να ξεκινήσει το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Με μεθόδους μαφίας, μοίρασαν τις κάρτες αντιπροσώπων οι καμαριέρες, χωρίς να βγουν επιτροπές και χωρίς να συνεδριάσουν τα όργανα για νομιμοποίηση των αντιπροσώπων. Προσπάθησαν να κάνουν ένα συνέδριο νόθο και μακριά από τις ανάγκες της εργατικής τάξης” ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιγιάννης.

Για τη διακοπή του συνεδρίου , απο μέλη του ΠΑΜΕ , όπου βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και συνδικαλιστές από το Αγρίνιο, ο κ. Κατσιγιάννης ειπε: “Κάναμε μία πολύ συγκεκριμένη εκδήλωση για να γιορταστούν τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ στο μέγαρο της Καλαμάτας. Εμείς εκείνη την ημέρα τιμήσαμε τους τέσσερις λιμενεργάτες που δολοφονήθηκαν το 1934. Ακούστηκε από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ότι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων και συνδικαλιστικά στελέχη του ΚΚΕ πρωτοστάτησαν στα επεισόδια στην Καλαμάτα. Δεν έγινε κανένα επεισόδιο στην Καλαμάτα. Εκείνο που έγινε ήταν να φωνάξουμε για άλλη μία φορά τα συνθήματα μας. Τους πείραξε που εργαζόμενοι αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και έδωσαν το αγωνιστικό “παρών” και έβαλαν αυτό το ζήτημα”.

Τέλος, ο κ. Κατσιγιάννης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους και έκανε λόγο για “μάχη” που πρέπει να δοθεί αναφορικά με τους “μαϊμού” αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, ώστε να φύγει η “σαπίλα” που υπάρχει σε Σωματεία και την Συνομοσπονδία.

“Κάθε έντιμος που υπάρχει στην απέναντι όχθη να έρθει εδώ παρά τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις. Θα τα βρούμε συνάδελφοι. Με αισιοδοξία, δεν το βάζουμε κάτω και θα πετύχουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Κ. Αγρινίου

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button