ΕξελίξειςΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

po-syrizaΑξιοσημείωτα στοιχειά περιέχει ανακοίνωση – απάντηση της Δ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, μετά την ανακοίνωση του προέδρου του ΤΕΕ κ. Ρόκου σχετικά με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και τις ευθύνες του προέδρου της ΕΑΣ Αγρινίου. Είναι χαρακτηριστικό πως η Οργάνωση επισημαίνει πως οι ΕΑΣ γενικώς δεν προστάτεψαν τους αγρότες στο θέμα των φωτοβολταϊκών ενώ εκφράζει και την πάγια θέση του κατά της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε εκμεταλλεύσιμη γη. Παρ’όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται στο πλευρό των αγροτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή ανακοίνωση του Προέδρου κου Τεχνικού Επιμελητηρίου Περιφερειακού Τμήματος  (ΤΕ.Ε –Π.Τ.) Αιτωλ/νίας  κου Ρόκου που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με Δελτίο τύπου της Δημοτικής Οργάνωσης  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγρινίου, που είχε δημοσιευτεί  στις 24/4/2013, για υποστήριξη των αγροτών που διαμαρτύρονταν  την ίδια μέρα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ενάντια στην αύξηση της ειδικής εισφοράς  για τα φωτοβολταϊκά συστήματα, υποχρεούμαστε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ενάντια στη λογική-μοντέλο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε εκμεταλλεύσιμη γη και μάλιστα υψηλής παραγωγικότητας. Ωστόσο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες της εκάστοτε γεωργικής εκμετάλλευσης και μόνο. Η θέση αυτή έχει εκφραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόσο κεντρικά, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Με δεδομένη όμως την ήδη διαμορφωθείσα κατάσταση, στεκόμαστε αρωγοί στην αγωνία και στον αγώνα των  αγροτών σχετικά με τις  κοστοβόρες επενδύσεις  στις οποίες προέβησαν,  για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στα προβλήματα που προέκυψαν από αυτές και που οφείλονται στην αθέτηση των συμφωνηθέντων από την Πολιτεία.

Με συμπάθεια διαπιστώσαμε πως  για πρώτη φορά από ιδρύσεώς του το ΤΕ.Ε. – Π.Τ. Αιτωλ/νίας, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε, ασχολήθηκε με ανακοίνωση Τοπικής κομματικής οργάνωσης και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Οφείλει όμως ο κος Ρόκος να αναγνωρίσει ότι  η « επίμονη και έντονη τότε παρέμβαση του ΤΕΕ Αιτωλοακατρνανίας» (διατύπωση του ιδίου), περιορίστηκε στην, πράγματι επιβαλλόμενη για την τοπική οικονομία, στήριξη του επιστημονικού, τεχνικού και εργατικού δυναμικού καθώς και της αγοράς της περιοχής, αδιαφορώντας ή αδυνατώντας όμως να διαβλέψει τους ήδη από τότε διαφαινόμενους κινδύνους εγκλωβισμού των αγροτών, που πολύ όψιμα σήμερα και ο ίδιος διαπιστώνει.

Σχετικά με τις ΕΑΣ αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο ρόλος που διαδραμάτισαν και εξακολουθούν να διαδραματίζουν στην υπόθεση των Φωτοβολταϊκών δεν προστάτεψε τους αγρότες, παρά τους εξέθεσε σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Αυτό δε μπορεί να εστιάζεται σε πρόσωπα αλλά σε πολιτικές που αποφασίζονται κεντρικά και από εκεί εκπορεύονται και υλοποιούνται κατά τόπους.

Σε κάθε περίπτωση ο αριβισμός και το θράσος είναι στοιχεία ξένα προς τη πολιτική συμπεριφορά και την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Όπως επίσης ξένα στοιχεία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο παραγοντισμός και η άγρα δημοσιότητας που, άγνωστο με ποια ελατήρια, επιδεικνύει ο κος Ρόκος.  Πάγια πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελεί η καταγγελία συγκεκριμένων  πολιτικών και οι ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button