ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Ζητά άμεσα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας

“Η αυξητική τάση στον αριθμό κρουσμάτων , των νοσηλευόμενών και διασωληνωμένων με Covid-19 πανελλαδικά, όσο και η αυξητική τάση των κρουσμάτων που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο νομός Αιτωλοακαρνανίας επιβάλλει την εφαρμογή ενός σχεδίου άμεσης εφαρμογής για την θωράκιση του ΕΣΥ και την αναχαίτιση της πανδημίας”.

Τα ανωτέρω αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αιτωλοακαρνανίας που παράλληλα ζητά άμεσα μέτρα για την διαχείριση της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία. Αναλυτικά:

“Η αυξητική τάση στον αριθμό κρουσμάτων , των νοσηλευόμενών και διασωληνωμένων με Covid-19 πανελλαδικά, όσο και η αυξητική τάση των κρουσμάτων που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο νομός Αιτωλοακαρνανίας επιβάλλει την εφαρμογή ενός σχεδίου άμεσης εφαρμογής για την θωράκιση του ΕΣΥ και την αναχαίτιση της πανδημίας.

Πρόσφατα ο ορισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου ως νοσοκομείο «Αναφοράς» για τον Covid-19, η μηδενική του ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό και η ακύρωσηαπό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της προμήθειας μοριακού αναλυτή για την ανίχνευση του ιού, δείχνει το λιγότερο την παντελή έλλειψη σχεδίου για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Η τελευταία ενημέρωση από το Συντονιστή της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου που κάνει λόγο για αναστολή των δειγματοληπτικών ελέγχων για τον covid-19 από τις Κινητές ΟμάδεςΥγείας του ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο, σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται, δείχνει ότι η κατάσταση στο υγειονομικό σκέλος κινδυνεύει να γίνει μη διαχειρίσιμη.

Για να μη συμβεί αυτό πρέπει άμεσα να γίνουν τα παρακάτω βήματα:

1. Την θωράκιση του Νοσοκομείου Αγρινίου με ιατρικό προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υποστήριξη του ως Νοσοκομείο Αναφοράς COVID-19.

2. Παράταση της θητείας όλων των συμβασιούχων στο ΕΣΥ και πλάνο μόνιμων προσλήψεων γιατρών , νοσηλευτών , λοιπού προσωπικού και επαγγελματιών Δημόσιας Υγείας .

3. Την ενεργό εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στη διαχείριση της πανδημίας, με συστηματική παρακολούθηση ευπαθών ομάδων που έχουν αυξημένη πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά από covid.

4. Αύξηση και όχι αναστολή των δειγματοληπτικών τεστ στον πληθυσμό μέσω των Κινητών Ομάδων Υγείας, ώστε να εντοπιστούν οι εστίες μετάδοσης του ιού και η καλύτερη διαχείρισης τους”.

Ένα Σχόλιο

  1. ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!! ΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤ ΑΜΠΕΛΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΜΑ ΘΑΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ!!! ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΦΩΝΑΞΤΕ!!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ Η ΑΙΤ/ΝΙΑ…ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ,ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ!!! ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ,ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ!! ΜΠΡΑΒΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button