Σύντομα στον δήμο Αγρινίου ο πρώην Καπνικός Σταθμός Έρευνας

Από σύσσωμη την αντιπολίτευση χαιρετίστηκε η πρόταση που κατατέθηκε σήμερα από την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, ώστε να παραχωρηθεί προς χρήση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το κτιριακό συγκρότημα του πρώην Καπνικού Σταθμού Έρευνας στην οδό Ηρακλείτου.

Πρόκειται για ένα κτίριο που εδώ και χρόνια παραμένει ανενεργό και που η λειτουργία του σαν υπηρεσία ήταν συνυφασμένη με την πορεία του καπνού στην περιοχή.


Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο δήμος, ώστε να υπάρξει αξιοποίηση του δημόσιου κτιριακού αποθέματος της περιοχής, ζητείται η παραχώρηση, όπως εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης, για την δημιουργία Μουσείου Καπνού, χώρου εκπαίδευσης, έκθεσης αλλά και χώρου πρασίνου εξωτερικά. Η συνολική επιφάνεια είναι 7.000 τετραγωνικά μέτρα και όπως φαίνεται υπάρχει ήδη συνεννόηση ώστε η παραχώρηση να προχωρήσει, στο πλαίσιο και του άριστου διαύλου επικοινωνίας που υπάρχει πλέον με το ΥΠΑΓΡΑΝ, μετά και την υπουργοποίηση του Σπήλιου Λιβανού.

Μετά την παραχώρηση θα γίνουν οι απαραίτητες μελέτες από τον δήμο και θα ακολουθήσει η αναζήτηση χρηματοδότησης. «Μακάρι η χρηματοδότηση του έργου να έρθει από το Υπουργείο» είπε ο κ. Παπαναστασίου στην παρέμβαση του.

Όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που παρενέβησαν χαιρέτισαν την εξέλιξη, με τον κ. Καψάλη πχ, από την μείζονα αντιπολίτευση να τονίζει πως είναι σημαντικό να μένει ζωντανή η ιστορία της περιοχής που είναι συνυφασμένη με τον καπνό, ενώ ο κ. Καμμένος τόνισε πως πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο σε κομβικό σημείο, συμπληρώνοντας πως η εξέλιξη είναι και ένα παράδειγμα της δημιουργικής αντιπολίτευσης που γίνεται στον δήμο, με προτάσεις και άσκηση πίεσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στέλιος Μερμίγκης (Ανυπότακτο Αγρίνιο), που έθεσε και το θέμα του κτιρίου του πρώην ΕΟΚ στην οδό Μακρή, για το οποίο σχετικά πρόσφατα ο δήμαρχος κατέθεσε πρόταση ακόμη και για κατεδάφιση του για τη δημιουργία χώρου πρασίνου-υπόγειου πάρκινγκ.

Τέλος ο κ. Παπαναστασίου ρωτήθηκε και για την έκταση των 8 στρεμμάτων που ανήκουν επίσης στα ακίνητα του πρ. Καπνικού Σταθμού Ερευνας , νότια της εθνικής οδού. Το οικόπεδο αυτό έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Εργασίας για μελλοντική ανέγερση ιδιόκτητου κτιρίου του ΙΚΑ.λ «Θα ρωτήσουμε να μάθουμε εαν όντως υπάρχει σχετκή πρόθεση και προγαμματισμος. Εαν οχι θα ζητήσουμε και αυτην την έκταση, για τη δημιουργία χώρου αθλπαιδιών», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: δήμος Αγρινίου Καπνικός Σταθμός Έρευνας παραχώρηση