sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Γ. Παπαναστασίου: Να κατεδαφιστεί το κτίριο του πρώην ΕΟΚ στη Μακρή

Νέα εμπλοκή με τις αποθήκες Ηλιού-τι απάντησε για το κτήριο του πρώην Καπνικού Σταθμού

Σε ερώτηση του Στ. Μερμίγκη (Ανυπότακτο Αγρίνιο) για τον πρώην Καπνικό Σταθμό Έρευνας και την συνάντηση του δημάρχου Αγρινίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ο δήμαρχος γνωστοποίησε στο σώμα, ότι κατατέθηκε πρόταση στην προηγουμένη κυβέρνηση σε προηγούμενο υπουργό, όπου ζητούνταν οι χώροι του καπνικού σταθμού, για δημιουργία του μουσείου καπνού, χώρων εκδηλώσεων και εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα αγροτικά όσον αφορά στον καπνό και όχι μόνο.

Ο κ. Παπαναστασίου, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου πριν λίγη ώρα, για το παρακείμενο οικόπεδο από την πάνω πλευρά του εθνικού δρόμου, για το οποίο υπάρχει πληροφόρηση ότι θα υπάρχουν και χρηματοδοτήσεις ώστε να γίνει μία κλειστή λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων. Αυτό θα έχει να κάνει και με τις προτάσεις χρηματοδότησης.


Ουσιαστικά ο δήμαρχος παρέπεμψε αρχικά στις ενέργειες μεταβίβασης του κτιρίου στον δήμο και στη συνέχεια να εξετάσουν οι πηγές χρηματοδότησης.

Ο δήμαρχος Αγρινίου προανήγγειλε και εξελίξεις για τις καπναποθήκες Παπαπέτρου αναφορικά με τις μελέτες το επόμενο διάστημα, για τη δημιουργία του διαχρονικού μουσείου της περιοχής.

Για το κτίριο του πρώην Οργανισμού Καπνού στην Μακρή, ο κ. Παπαναστασίου είπε:

Πρόκειται για ένα κτίριο που έχει υποστεί πολλές φθορές και είναι επικίνδυνο. Ασχολείται ήδη η τεχνική υπηρεσία καθώς υπάρχουν πτώσεις κομματιών, παράθυρα διαλυμένα κλπ.

To κτίριο θα κοστίσει αν το ανακατασκευάσεις, χωρίς να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα , θα χρειαστεί πολύ περισσότερα χρήματα.
Αυτό το κτίριο θα το έβλεπα να κατεδαφίζεται, να γίνεται από πάνω κοινόχρηστος χώρος και στο υπόγειο του, να γίνει πάρκινγκ υπόγειο που νομίζω είναι καλό σημείο να βοηθά το συγκοινωνιακό.

Νέες καθυστερήσεις για τις υπό κατάρρευση αποθήκες Ηλιού

Οι αποθήκες δεν έχουν περιέλθει ακόμη στον δήμο Αγρινίου. Υπήρχε σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών μέσω της Αποκεντρωμένης που εισηγήθηκε θετικά στο Διοικητικό Εφετείο. Το Εφετείο όμως δεν το αποδέχθηκε, το γύρισε πίσω το θέμα, στη λογική ότι πρέπει να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα που θα καθοριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών.
Άρα δεν ξεκινάμε από την αρχή αλλά πάμε σε άλλη λογική που θα χρειαστεί χρόνος. Πρόκειται για μια πρόσφατη εξέλιξη.

Σχετικά με το ίδρυμα Παπαστράτου και το νεοκλασικό κτίριο των αδερφών Παπαστράτου έχει πάρει απόφαση για λύση του ιδρύματος και μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων στον δήμο. Είναι κάποιες αποφάσεις συναρμόδιων υπουργείων ώστε να πάει για προεδρικό διάταγμα.

“Ίσως αυτό τελεσφορήσει αρκετά πιο γρήγορα , ώστε το κτίριο αυτό να αποδοθεί σε εμάς”, κατέληξε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Ευθύνες δεν υπάρχουν για την εγκατάλειψη του κτηρίου και την αρπάγη των μηχανημάτων κάποιοι έχουν πληρώσει γι αυτά κ Δήμαρχε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button