ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Παρασκευή

Στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, δια ζώσης αλλά και με δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί η 20η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, με ώρα έναρξης, 15:00.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η «Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» και η «Αποδοχή επιχορήγησης ποσού 500.000 ευρώ σύμφωνα με την υπ’ αρ. 64448/6.9.2021 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών & έγκριση 5ης τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2021».

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά στον σύνδεσμο: https://youtu.be/CIpbPUFAreU

Αρχικά θα συζητηθούν:


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ. αριθ. 30/2021 Επερώτησης του Επικεφαλής της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ!» κ. Σπηλιόπουλου Κωνσταντίνου, σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών των μεγάλων πυρκαγιών στην Ηλεία.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ’ αριθ. 31/2021 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» κ. Μωραΐτη Νικολάου, σχετικά με την κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου των Τοπικών Κοινοτήτων Θυρίου και Μοναστηρακίου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ’ αριθ. 32/2021 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Σκιαδαρέση Σπυρίδωνα, σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ. αριθ. 33/2021 Επερώτησης του Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» κ. Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνου, σχετικά με την επανέκδοση λευκώματος για το 1821.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ. αριθ. 34/2021 Επερώτησης του Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» κ. Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνου σχετικά με την στάση της Περιφέρειας προς τις
προστατευόμενες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ. αριθ. 35/2021 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Μπράμου Παναγιώτη, σχετικά με την λήψη μέτρων αποκατάστασης υποδομών, αντιπλημμυρικής προστασίας και αρωγής των πλημμυροπαθών, λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων στην Π.Ε. Ηλείας.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ. αριθ. 36/2021 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Κόντη Κωνσταντίνου, σχετικά με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε οδούς εκτός δικαιοδοσίας της.

ΘΕΜΑ 1ο : Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Φίλιας Ανδρέας)
ΘΕΜΑ 2ο : Α) Αποδοχή επιχορήγησης ποσού 500.000,00 ευρώ σύμφωνα με την υπ’ αρ. 64448/6.9.2021 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών & Β)
έγκριση 5ης τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2021.
(εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου)
ΘΕΜΑ 3ο : Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Α.Ε» με την απόκτηση 1500 ονομαστικών μετοχών
ονομαστικής αξίας 9,50 ευρώ σε τιμή διάθεσης των 20,00 ευρώ έκαστη, συνολικής δαπάνης ποσού 30.000,00 ευρώ. (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Ζαΐμης Φωκίων)
ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2022. (εισηγητής : Περιφερειάρχης Συτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος)
ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2022. (εισηγητής : Περιφερειάρχης Συτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος)
Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω
διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων των περιφερειών, κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων
για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 4830/2021 (Α’ 169), ισχύει η
εγκύκλιος 642/2021 (ΑΔΑ: 65ΒΓ46ΜΤΛ6-Ο0Ε) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button