Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίαση 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΔΕΠΙΝ 2007-2013

O Στη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής στην κατεύθυνση της αειφορίας, της κοινωνικής συνοχής, που θα μεριμνά για τις πλέον ευαίσθητες και αδύναμες κατηγορίες, και που θα παρέχει ελπίδα για το μέλλον, κάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τα μέλη της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων – ΔΕΠΙΝ 2007-2013.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα υπό την προεδρία του Α. Κατσιφάρα, με την παρουσία των Περιφερειαρχών Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και Ιονίων Νήσων Σπυρίδωνα Σπύρου, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα, εκπρόσωπων των τριών Ενδιάμεσων Διαχειριστικών Αρχών, εκπρόσωπων του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, της Αρχής Πιστοποίησης, του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, καθώς και των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων των τριών Περιφερειών κ.α.

OΚατά τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε στο κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου αυτής που είναι η συνεχιζόμενη κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας σε πολλαπλά επίπεδα και τα εφαρμοζόμενα μέτρα λιτότητας, που έχουν εξαντλήσει την κοινωνία, ενώ τόνισε πως τα τελευταία θλιβερά γεγονότα, είναι αδιάψευστος μάρτυρας του ότι στην ελληνική πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί ένα ζοφερό υπόβαθρο όπου επικρατούν: η φτώχεια, η ανέχεια, η ανεργία, η οργή, ο φόβος, το μίσος, η έλλειψη ελπίδας.

O«Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό της σημερινής συγκυρίας είναι ότι βρισκόμαστε στους τελευταίους μήνες της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013. Αυτό σημαίνει ότι το Πρόγραμμα βρίσκεται σε σημαντικά προχωρημένη φάση υλοποίησης και πλέον πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στη λήψη και εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων προσαρμογής του Προγράμματος στα νέα δεδομένα και της περαιτέρω επιτάχυνσης της εφαρμογής του» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button