ΕξελίξειςΠολιτική

Συνάντηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο Υπ. Οικονομικών για τις καθαρίστριες

epi-katharistriesΑμέσως μετά την προσπάθεια της αστυνομίας να απωθήσει με βίαιο τρόπο, εχθές το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου διαμαρτύρονταν, τις καθαρίστριες, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Βαρεμένο, Θανάση Πετράκο και Δημήτρη Γελαλή και τις Νάντια Βαλαβάνη και Μαρία Τριανταφύλλου, συναντήθηκε    με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Οι καθαρίστριες του Υπουργείου διαμαρτύρονταν για την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επαναπροσληφθούν, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει το υπουργείο επί της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαίωσε.

Mετά τη συνάντηση, οι βουλευτές ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε έλλειψη ενημέρωσης για την ουσία της υπόθεσης και ζήτησε λίγο χρόνο για να έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία των καθαριστριών. Οι βουλευτές είπαν στον κ. Χαρδούβελη ότι για ένα ζήτημα για το οποίο απαιτείται πολιτική απόφαση δεν πρέπει να υπάρχει προσφυγή από το υπουργείο στη Δικαιοσύνη.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον υπουργό Οικονομικών και το ζήτημα της «χρήσης βίας» από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ζήτησαν την απόσυρσή τους. Ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι θα τηλεφωνήσει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ότι τον κτύπησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, παρότι τούς επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητά του.

Σημειώνεται, ότι οι καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, όποτε και πραγματοποιήθηκε η  βίαιη απώθησή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button