ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Συνάντηση Βαρεμένου με τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό – Ποια θέματα έθεσε ο βουλευτής

Συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων του Γ. Βαρεμένου με τον νέο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό.

Συνάντηση και ουσιαστική συζήτηση με τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, είχε ο βουλευτής κ. Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος, πέρα από τις ευχές, μετέφερε τις απόψεις του στον νέο Ιεράρχη, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Βαρεμένος είπε ότι «αντιλαμβάνεται τον ρόλο της Εκκλησίας ως παρηγορητικό, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, όπου δοκιμάζονται σκληρά οι ευάλωτοι συνάνθρωποί μας. Στο θέμα του φιλανθρωπικού έργου θα μπορούσε, τόνισε, να υπάρξουν, αν όχι συνεργασίες, τουλάχιστον παράλληλες δράσεις».


Ο βουλευτής μετέφερε την πεποίθηση ότι οι ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας πρέπει να είναι διακριτοί, όπως επίσης οι σχέσεις Εκκλησίας ή Θρησκείας και Επιστήμης.

Όπως τονίζεται στην ενημέρωση, στην διάρκεια της ουσιαστικής συζήτησης τέθηκε και το θέμα της εργαλειοποίησης των σχέσεων με την θρησκεία, όπως και με την πολιτική, από μέρους ανθρώπων που είναι βουτηγμένοι στο έγκλημα, όπως συνέβη στην περίπτωση όσων συγκλονιστικών αποκαλύπτονται τελευταία με τους βιασμούς παιδιών.

Μεταξύ άλλων, τέλος, συζητήθηκε και το θέμα του Επισκοπείου στο Μεσολόγγι, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο και υπάρχει ώριμη μελέτη για ένταξη σε πρόγραμμα αναπαλαίωσης και δημιουργίας μουσείου.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Παρηγορητρες και μοιρολογιστρες δεν είμαστε στην εκκλησία. Άνθρωποι που επιθυμούμε τη σωτηρία είμαστε. Το φιλανθρωπικό έργο δεν ασκείται από χρήματα του κράτους και κομμάτων ουδέ από αριστερούς αλλ από χρήματα χριστιανών που κάνουν σταυρό, μετάνοιες και παράλληλα με τον αγώνα τους μοιράζονται τα υλικά τους αγαθά με αδερφούς. Όσο για την επιστήμη ο μοναδικός στο κράτος φορέας αντίθετος με την επιστήμη είναι η Βουλή που ψηφίζει νόμους αντίθετου με την κοινωνιολογια και την οικονομία και μας έχουν φέρει σ αυτό το τέλμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button