ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συνάντηση του Κ. Καραγκούνη με τον διοικητή του ΕΦΚΑ

Εκκρεμείς συντάξεις και χορήγηση εξόδων κηδείας για συνταξιούχους ΟΓΑ στο επίκεντρο

Με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την Νέα Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, με κύριο θέμα συζήτησης τις εκκρεμείς συντάξεις καθώς και την χορήγηση εξόδων κηδείας για συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Ο κ. Καραγκούνης κατά την διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για τις καθυστερήσεις των συντάξεων, των πληρωμών και της γενικότερης ταλαιπωρίας των πολιτών για τα έξοδα κηδείας. Ενδεικτικά ο Διοικητής ανέφερε ότι ‘’τον Αύγουστο του 2019 βρέθηκαν σε εκκρεμότητα περίπου 45,000 αιτήσεις του ΟΓΑ με τις οποίες δεν ασχολήθηκε ποτέ η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας από το 2015’’.


Συνεχίζοντας ο κ. Χάλαρης πληροφόρησε τον κ. Καραγκούνη ότι με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, η διαδικασία απλοποιήθηκε κι επιταχύνθηκε με αποτέλεσμα να σταματήσουν πλέον καθυστερήσεις των πληρωμών και αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 2000 αιτήσεις εκ των οποίων οι περισσότερες οφείλονται σε μη κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Με αυτό τον τρόπο μπαίνει οριστικά τέλος στην αυτοπρόσωπη παρουσία στο ταμείο, στη γραφειοκρατία και κυρίως στην πολυετή αναμονή για την πληρωμή των εξόδων κηδείας. Όλα πλέον γίνονται αυτόματα και οι πληρωμές πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες.

Ο κ. Χάλαρης επίσης τόνισε ότι τον Ιούλιο του 2019 παρέλαβαν σε εκκρεμότητα πολύ μεγάλο αριθμό αιτήσεων χορήγησης συντάξεων ΟΓΑ καθώς και αιτήσεις οι οποίες δεν ήταν καν καταχωρημένες στο ηλεκτρονικό σύστημα του φορέα, με αποτέλεσμα ο αριθμός αυτών που εκκρεμούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που παρουσίασε η προηγούμενη κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό και με σκοπό την αποσυμφόρηση μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες από τον ΟΓΑ σε υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ ώστε να καταστεί δυνατή η ικανοποίηση των αιτημάτων και η μείωση του χρόνου απονομής σύνταξης των αγροτών

Η νέα διαδικασία ψηφιακής απονομής συντάξεων ξεκίνησε από τους αγρότες που έχουν συνεχόμενο χρόνο ασφάλισης στον ΟΓΑ και από όσους διεκδικούν συντάξεις χηρείας λόγου θανάτου συνταξιούχου.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις θα γίνουν ανακοινώσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Εργασίας.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button