Γεγονότα

Συνάντηση των αρτοποιών της Αιτωλ/νίας με Θάνο Μωραΐτη

 epi-psomiΤο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου αρτοποιών Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε συνάντηση με το βουλευτή Αιτωλ/νίας και εισηγητή ανάπτυξης του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ κ. Θάνο Μωραΐτη την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στα γραφεία του. Ο κ. Μωραΐτης ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει το σωματείο  προς τους βουλευτές του Νομο.

Στη συνάντηση τέθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα από το Διοικητικό Συμβούλιο και από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αιτωλ/νίας κ. Ράπτη Παναγιώτη τα προβλήματα που θα προκύψουν στον κλάδο της παραδοσιακής αρτοποιΐας από την εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ, σ’ έναν κλάδο στον οποίο απασχολούνται πάνω από 140.000 εργαζόμενοι και χρησιμοποιούνται -σημειωτέον- μόνο ελληνικές πρώτες ύλες.

Ο κ. Μωραΐτης διαβεβαίωσε ότι τόσο το κόμμα του όσο και ο ίδιος θα υποστηρίξουν μόνο ρυθμίσεις που άρουν στρεβλώσεις, προστατεύουν τους καταναλωτές, στηρίζουν  τις παραγωγικές επιχειρήσεις και ενισχύουν την πραγματική οικονομία. Στην κατεύθυνση αυτή  ο βουλευτής επαναδιατύπωσε τις σοβαρές ενστάσεις  του ΠΑΣΟΚ για συγκεκριμένες προτάσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ οι οποίες αφορούν στην παραδοσιακή αρτοποιΐα και στο φρέσκο ψωμί. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις κατά τον κ. Μωραΐτη δεν θα επιφέρουν μείωση τιμών όπως υποστηρίζει το υπουργείο. Αντίθετα, θα οδηγήσουν σε παραπλάνηση των καταναλωτών, μεγάλες στρεβλώσεις, λουκέτα σε παραγωγικές επιχειρήσεις και βίαιη αναδιάταξη της αγοράς εις όφελος συγκεκριμένων μεγάλων παικτών  σ’ αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button