ΕξελίξειςΠολιτική

Συνάντηση Ν. Φούντα με εκπρόσωπους του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας

po-astynomikoi-fountaΣυνάντηση εργασίας στο Αγρίνιο πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας, με τη Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας  κ. Νίκη Φούντα, στην οποία παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που  απασχολούν.

Η κ. Φούντα ενημερώθηκε για το ασφαλιστικό και την τροπολογία που προωθήθηκε στη Βουλή, για τις εξελίξεις σχετικά για τη μισθολογική δικαίωση των αστυνομικών υπαλλήλων , τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, την έξαρση της εγκληματικότητας και τις ιδιαιτερότητες – ιδιομορφίες της περιοχής μας, την ανάγκη ίδρυσης οργάνωσης και λειτουργίας νέων αστυνομικών υπηρεσιών (όπως, Αστυνομική Υποδιεύθυνση Βόνιτσας, Α.Τ. Περιφέρειας Δήμου Αγρινίου, Αστυνομική Υπηρεσία αστυνόμευσης του Αερολιμένα Ακτίου-Βόνιτσας Αιτ/νιας, Τμήμα Αλλοδαπών, Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας Οδού κλπ.), την ανάγκη ίδρυσης οργάνωσης και λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού για όλους, στα σώματα ασφαλείας, (Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί κλπ εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) σε πρωινή και απογευματινή βάρδια με αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Ε.Σ.Π.Α.), την ανάγκη για πλήρη λειτουργία και στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κλινικών του νοσοκομείου Αγρινίου. Επισημάνθηκε η ανάγκη η Ελληνική Αστυνομία να απεγκλωβιστεί, κατά το δυνατόν, από τα ξένα προς την αποστολή της έργα.


Τονίστηκε για μια ακόμη φορά ότι η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερη με πιστοποιημένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Είμαστε σταθερά υπέρ του διαλόγου και της μεταρρύθμισης στην Ελληνική Αστυνομία, ως απόρροια όμως επιστημονικών μελετών, του ειλικρινούς διαλόγου με την τοπική κοινωνία – τοπική αυτοδιοίκηση, τους αρμόδιους φορείς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η κ. Ν. Φούντα από την πλευρά της δήλωσε τα εξής: «Στηρίζουμε το έργο των Αστυνομικών Υπαλλήλων οι οποίοι, κάτω από αντίξοες συχνά συνθήκες, μεριμνούν για την ασφάλεια όλων μας. Δυστυχώς, ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό δυσχεραίνουν το έργο τους. Ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, οι Αστυνομικοί καλούνται να υπερβαίνουν εαυτούς για να μπορούν να επεμβαίνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά, ακόμη κι όταν λόγω γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων και έλλειψης προσωπικού αυτό φαντάζει πρακτικά αδύνατο. Φαίνεται όμως πως το αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επαφίεται στην αυταπάρνηση των Αστυνομικών Υπαλλήλων και πιστεύει ότι ολόκληρο το σύστημα τήρησης της τάξης μπορεί να λειτουργεί “στον αυτόματο πιλότο”, χωρίς τις απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις. Αυτή η διαχρονικά λανθασμένη θεώρηση πρέπει επιτέλους να αλλάξει: Απαιτείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με βάση τις πραγματικές ανάγκες στον μεγαλύτερο Νομό της χώρας, με προσθήκες σε προσωπικό όπου χρειάζεται, αλλά και σημαντική βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής. Ώστε να μπορούν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι να εργάζονται με αξιοπρέπεια, ώστε να μπορούν οι Πολίτες να αισθάνονται πραγματικά ασφαλείς».

Πρόθεση του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας είναι συνεχιστούν οι συναντήσεις εργασίας με όλα τα κόμματα και τους φορείς.  “Ως Ένωση, συνεχίζουμε να Εργαζόμαστε Μεθοδικά, Συστηματικά για μία Αστυνομία Σύγχρονη, καλά Εκπαιδευμένη, Μεθοδική, Ακομμάτιστη, Δημοκρατική, απαλλαγμένη από τυχόν σύνδρομα καχυποψίας του παρελθόντος, διδασκόμενη από τα λάθη και τις επιτυχίες της, που πάντα σέβεται και προστατεύει τον πολίτη σε κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.¨, καταλήγει η ανακοίνωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο  Γενικός Γραμματέας

ΡΟΥΣΗΣ Δημήτριος

ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος

 

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button