Ροή Ειδήσεων

Κυβερνητικό κλιμάκιο με φορείς της Αιτωλ/νίας-προτάσεις από τον Σύλλογο Φίλων Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας

lif-trixonidaΣήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου με φορείς, επαγγελματικές ομάδες και εκπροσώπους συλλόγων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας”  έλαβε μέρος στη συνάντηση αυτή και έθεσε μια σειρά ζητημάτων που έχουν σχέση με την ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Τριχωνίδας.
Τονίστηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τους οδικούς άξονες και ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες όπου και δημιουργούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα , την έλλειψη ενός σχεδίου εκμετάλλευσης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας όπως τα ποτάμια, η Λίμνη Τριχωνίδα, τα ιστορικά και βυζαντινά μνημεία , οι εναλλακτικές μορφές δράσεων και άλλα πολλά .

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου στην αξιοποίηση των παλαιών κτιρίων των δημοτικών σχολείων που έχουν κακώς κλείσει όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε , και στην δημιουργία δράσεων με σύγχρονες μορφές όπως απαιτεί το περιβάλλον που ζούμε σήμερα.
Επίσης αναφέρθηκαν στην μη συγκρότηση ενός Οργανισμού Τουριστικής Προβολής που θα βοηθούσε στην προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών όλη την διάρκεια του έτους και ειδικότερα της μορφής του θρησκευτικού τουρισμού .
Σε ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος  “Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας”αναφέρει :
“Συμμετείχαμε σε μια πολύ σημαντική διαδικασία που έχει να κάνει με το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πάτρας και παρουσιάσαμε τις θέσεις και τις απόψεις μας. Η Ορεινή Τριχωνίδα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για να μπορέσει επιτέλους να βγεί από την αφάνεια των τελευταίων δεκαετιών και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να βάλουμε πάνω από όλα το εμείς για να μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά και ωφέλιμα για το τόπο μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close