Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης με αγρότες

Γιώργος Διδασκάλου: Προχωρούμε σε ένα σύγχρονο μοντέλο παραγωγής μέσω του «αγρότη – επιχειρηματία»

po-aggelakas-agrotes1

Το σύνολο των αιτημάτων τους, με αιχμή αυτό του νέου πλαισίου φορολόγησής τους, μετέφεραν οι εκπρόσωποι των αγροτών του νομού Αχαΐας στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου, σε συνάντηση που είχαν μαζί του, σήμερα το μεσημέρι.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε να προωθήσει τα αιτήματά τους στα αρμόδια υπουργεία, προθυμοποιήθηκε δε να μεσολαβήσει προκειμένου να υπάρξει συνάντηση των αγροτών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων για να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

po-aggelakas-agrotes2
« Στόχος όλων μας είναι η οργάνωση του πρωτογενή τομέα έτσι ώστε να οδηγηθούμε σ’ ένα σύγχρονο μοντέλο παραγωγής, μέσω του «αγρότη – επιχειρηματία», που θα παράγει φθηνά ποιοτικά προϊόντα πιστοποιημένης προέλευσης. Οφείλουμε να στηρίξουμε όσους ζουν από τον πρωτογενή τομέα. Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που έχει, συνολικά, περίπου 300 χιλιάδες πραγματικούς αγρότες, οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις να κατανέμονται σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους. Αυτό δεν στηρίζει, ουσιαστικά, τον αγροτικό κόσμο και πρέπει να αλλάξει άμεσα», δήλωσε ο κ. Διδασκάλου, αμέσως μετά.
Παρόντες στη συνάντηση ήσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Αχαΐας, Διονύσης Μαυρόγιαννης και Θεόδωρος Λινάρδος, ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αχαΐας Αλέκος Θανόπουλος, ο τομεάρχης Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας Ηλίας Κούγελος, καθώς και ο διευθυντής Αγροτικών Υποθέσεων Δ. Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βαγγέλης Δεληγιάννης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η Δυτική Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις, στη χώρα, στην κατανομή και απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στα προγράμματα των σχεδίων βελτίωσης και εγκατάστασης νέων αγροτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button