ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Συνάντηση του ΦΔ Λιμνοθάλασσας – Ακαρνανικών με τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη

Με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 συναντήθηκαν στα γραφεία του ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Φώτης Περγαντής με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη για να τον ενημερώσει για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τον Δήμο Ξηρομέρου.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ κ. Αποστόλης Τζογάνης, ο κ. Μαντζανάς Κώστας, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ καθώς και ο Συντονιστής του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. κ. Σελιμάς Γιάννης.


Ο Συντονιστής του Φορέα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με το προτεινόμενο τεχνικό δελτίο στην Διαχειριστική Αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ που αφορά τις δράσεις του Φορέα για τα είδηάγριας ζωής του Δήμου Ξηρομέρου, την προοπτική δημιουργίας Μουσείου Βελανιδιάς στη Σκουρτού Ξηρομέρου στο πλαίσιο υλοποίησης της «Διαδρομής Φύσης & Πολιτισμού» καθώς επίσης και την κατασκευή και λειτουργία χώρου περιβαλλοντικής ερμηνείας σχετικού με τις λίμνες Οζερού και Αμβρακίας όσο και του Βελανιδόδασους στο κοινοτικό κατάστημα Σκουρτούς.

Τέλος την συνάντηση απασχόλησε η επιδίωξη χαρακτηρισμού του δάσους ως προστατευόμενου τοπίου και γι’ αυτό αποφασίσθηκε η συγκρότηση επιτροπής από αξιόλογους επιστήμονες και στελέχη της δημόσιας διοίκησης όσον αφορά την τεκμηρίωση της οικολογικής αλλά και φυσικής αξίας του προστατευταίου αντικειμένου. Η συνεργασία του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. με τους Δήμους που στα διοικητικά τους όρια εμπίπτουν περιοχές του δικτύου Natura 2000 μόνο γόνιμους καρπούς μπορεί να αποδώσει στη βάση της Αειφορίας των οικοσυστημάτων και των ανθρώπινων κοινωνιών.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button