Αυτοδιοίκηση

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Άλλο ένα έργο πάει να χαθεί με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής

logo-sympoliteiaxiromeritonΠάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα έχει χάσει η Δημοτική Αρχή του Ξηρομέρου, την στιγμή που για να διασωθεί από το οικονομικό τέλμα, ζητά δάνειο 1,3 εκτ. ευρώ,  καταγγέλλει η δημοτική παράταξη “Συμπολιτεία Ξηρομεριτών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται  στο έργο “Αγροτική οδοποιϊα από Τ.Κ. Μπαμπίνης έως Άγιο Γεώργιο Δήμου Ξηρομέρου”

Αναλυτικά: “Την ανικανότητα, τη φαυλότητα και την αντίληψη τους για τη διοίκηση και την αξιοποίηση των χρημάτων του Δήμου την γνωρίσαμε και την έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την αδιαφορία και την ηθελημένη αποστασιοποίηση για λόγους σκοπιμότητος από τα προβλήματα του τόπου. Για να μη χαλάσουν οι ισορροπίες του ούτως η άλλως ετοιμόρροπου διοικητικού μηχανισμού επιλέγουν την ακινησία. Προκειμένου να μη δυσαρεστηθούν κάποιοι, ας μην ευχαριστηθεί κανείς!!

Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την αδιαφορία για εκμετάλλευση και αξιοποίηση πόρων από προγράμματα εθνικά η κοινοτικά. Είναι απίστευτο το πόσα χρήματα χάθηκαν μέσα σε δυόμισι χρόνια, χρήματα που προηγούμενοι Δήμαρχοι μάτωσαν για να τα εξασφαλίσουν και που η σημερινή δημοτική αρχή τα κλωτσάει,τα πετάει στα σκουπίδια, λες και της περισσεύουν. Ζητά η δημοτική αρχή δάνειο 1.300.000 € και έχει χάσει κοντά 2.000.000 €  από αυτά τα προγράμματα.

Έχουν χαθεί από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής (Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι) μέχρι τώρα πόροι δύο περίπου εκατομμυρίων (πυρόπληκτα, ΤΟΕΒ, Θησέας κλπ) και ήρθε η ώρα, καθώς είμαστε στο παρά πέντε, να χαθούν και τα τελευταία από τα χρήματα που διασώθηκαν από το πολύπαθο ταμείο Μολυβιάτη.
Αναφερόμαστε στο έργο “Αγροτική οδοποιϊα από Τ.Κ. Μπαμπίνης έως Άγιο Γεώργιο Δήμου Ξηρομέρου”. Το έργο δεν απεστάλη στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων για ένταξη στο ΠΔΕ γιατί εκκρεμεί η επικαιροποίηση της μελέτης του από το Δήμο Ξηρομέρου.
Ελπίζουμε ότι με τη δημοσιοποίηση και με την αναμενόμενη πίεση που θα ασκηθεί το έργο θα πάρει το δρόμο του, όπως συνέβη και με άλλα έργα (πχ Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μύτικα κλπ.) γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη των θα είναι εγκληματική και ποινικά κολάσιμη.
Μάλλιασε η γλώσσα μας,αλλά δε θα σταματήσουμε να τονίζουμε ότι με την πορεία που έχει πάρει ο Δήμος στο τέλος του δρόμου μας περιμένει η τραγωδία. Είναι απαραίτητη η επαγρύπνηση και η ενεργοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων του Δήμου και όχι η αποστασιοποίηση τους από τα προβλήματα.
Η παλιά αντίληψη ότι περιμένουμε ένα χρόνο πριν τις εκλογές για να ενεργοποιηθούμε και να εμφανιστούμε ως σωτήρες μας τελείωσε.Δε μπορεί ο Δήμος να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και οι επίδοξοι σωτήρες να χαριεντίζονται με αστειάκια και χτυπήματα στην πλάτη.
Η Συμπολιτεία θα είναι παρούσα,απέναντι στα προβλήματα και στην κατάσταση που βιώνουμε,με προτάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button